Actorul din Republica Moldova care a găzduit în apartamentul său 11 mame cu copii din Ucraina. „Eu dorm pe la vecini”

Actorul din Republica Moldova care a găzduit în apartamentul său 11 mame cu copii din Ucraina. Eu dorm pe la vecini
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 07 Martie 2022
Data actualizare: 07 Martie 2022
Actorul și vloggerul Emilian Crețu, din Republica Moldova, se implică activ în susținerea refugiaților. A adăpostit mai multe mame cu copii, atât în apartamentul său din Chișinău, cât și în casa mamei sale, care locuiește la țară. El a mers personal la Palanca ca să aducă aceste familii. 

Emilian Crețu este un actor de comedie și un vlogger foarte popular în Republica Moldova, cu aproape 500.000 de urmăritori pe Instagram și 30.000 de abonați pe YouTube. El este cunoscut și pentru actele de caritate pe care le face frecvent. 

Invitat într-o emisiune TV, Emilian a spus că nu a putut să fie indiferent față de drama refugiaților și a mers la vama Palanca pentru a-și propune ajutorul. Actorul spune că a luat 11 mame și 11 copii, pe care i-a găzduit în apartamentul său din Chișinău. „Tot drumul aceștia au fost stresați, pentru că nu știau unde vor ajunge”, spune actorul.

„Noroc de voluntarii care sunt acolo (la frontieră), care le-au spus mamelor: stați fără grijă, este un om bun, îl cunoaștem”, precizează Emilian. 


„Niciodată nu m-am gândit că în casa mea, chiar dacă este mare, pot încăpea atât de mulți oameni (...) Eu deja dorm pe la vecini, pentru că apartamentul meu e plin”. 


„În a patra zi de război, am simțit nevoia să mai ajut pe cineva și am luat două familii. În casa de la țară avem o mamă cu 2 copii gemeni și o mamă cu o fetiță”. Vezi detalii AICI. 

Printre persoanele găzduite de Emilian Crețu se află și verișoara lui cu copiii, care a fugit de război. Actorul a povestit că mamele copiilor încearcă să ascundă tot ce se întâmplă și le spun micuților că sunt în vacanță. 

Emilian Crețu nu este căsătorit, dar deseori a spus că își dorește o familie și copii: „Eu mi-am dorit un copil și acum am 11”.

Sursă foto: Instagram/ emiliancretu05

Vezi și: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!