Actrița Doina Ghițescu era să moară arsă în cimitir, după ce hainele i-au luat foc

Actrița Doina Ghițescu era să moară arsă în cimitir, după ce hainele i-au luat foc
Doina Ghițescu. FOTO: Facebook
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 19 Octombrie 2021
Data actualizare: 25 Iunie 2022
Doina Ghițescu (62 de ani) a rămas cu sechele după un eveniment petrecut înainte de 1989, în urma căruia era să moară arsă de vie. Actrița de 62 de ani a luat foc într-un cimitir, în timp ce recita poezii patriotice închinate soldaților români câzuți în cel de-al Doilea Război Mondial.

Actrița română de film a rememorat un episod dramatic din viața ei, petrecut în timpul regimului Ceaușescu. Doina Ghițescu a rămas marcată de acest moment, care îi putea curma viața. 

În vârstă de 62 de ani, actrița și-a amintit cum hainele i s-au aprins la un eveniment de comemorare a victimelor din război, organizat în preajma zilei de 23 august. De vină au fost lumânările care fuseseră aprinse în memoria celor căzuți pe front.

Când recitam mi s-au aprins hainele și mirosea a porc pârlit. Am crezut că mirosul vine de la casele din jurul cimitirului. Dar nu era așa, eu ardeam. Hainele, rochiile de poliester s-au aprins. Și când mi-am dat seama, am început să strig: Ard! Când m-am întors spre ei, ei s-au speriat și au fugit de mine. Eu strigam ajutor iar ei nu făceau nimic”, a dezvăluit actrița pentru Star Popular.

Doina Ghițescu a dezvăluit că a început să ardă ca o torță și a intrat în panică. A crezut că va muri acolo, arsă de vie. „Mă dădeam de garduri, strigam: ard, ard, ard! Mi-am smuls peruca de pe cap când am văzut că flăcările vor să-mi cuprindă fața și așa m-am ars și la mână”, mai spune actrița.

Salvarea ei a fost un bărbat de 36 de ani, care a avut inspirația să o culce la pământ pentru a o ajuta să-și stingă flăcările. În urma acestei manevre, tânărul a suferit arsuri la nivelul mâinilor.

Un tânăr de 36 ani, care m-a trântit la pământ, a stins cum a putut flăcările și s-a ars și el la mână, i s-au descărnat degetele, e un erou. Și am rămas în pielea goală în cimitir, fără frunză, fără nimic. Când am ajuns la spital aveam pământ din cap până și în organele genitale”, și-a amintit actrița.

Doina Ghițescu a ajuns la spital cu arsuri serioase la spate și pe brațe. Unii dintre participanții la eveniment au sărit să-i stingă flăcările cu apă, însă acest lucru i-a agravat rănile.

Am avut arsuri de gradul 2 și 3, cu profunzimi, care patru zile au fost de operație. Nu aveau locuri la femei, m-au băgat la bărbați. Știți cum stau arșii în spital? Dezbrăcați în pielea goală”, a explicat Doina Ghițescu.

Actrița Doina Ghițescu a jucat în filme precum Scrisorile prietenului (1997), În fiecare zi Dumnezeu ne sărută pe gură (2001), O secundă de viață (2009), Undeva la Palilula (2012) și Condamnat la viață (2013). Ultima peliculă, cu Gerard Depardieu, Harvey Keitel, Bogdan Iancu și Gheorghe Visu, este o comedie excepțională în regia lui Bogdan Dreyer.

Fotografii: Facebook Doina Ghițescu

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies