Alec Baldwin ar putea fi tras la răspundere în filmările din „Rust” în calitate de producător, nu de actor

Alec Baldwin ar putea fi tras la răspundere în filmările din Rust în calitate de producător, nu de actor
Citeste mai mult despre: Alec Baldwin, impuscaturi, platou, producator,
Data publicarii: 27 Octombrie 2021
Data actualizare: 27 Octombrie 2021
Potrivit Newsweek, care citează opinia experților, Alec Baldwin poate fi tras la răspundere penală sau civilă pentru accidentele de pe platoul „Rust” din New Mexico, dar mai degrabă ca producător decât ca actor.
Baldwin a ucis din greșeală un director de imagine și a rănit un regizor când a apăsat pe trăgaciul unui pistol de recuzită încărcat cu cartușe active.
 
Baldwin este listat într-o fișă de cercetare pentru ziua filmărilor, obținută de Associated Press, împreună cu alți producători, producători executivi și un coproducător. Toți, pe lângă directorul asistent Dave Halls și armurierul Hannah Gutierrez, ar putea fi trași la răspundere chiar dacă nu se aflau la locație în ziua filmării.

 
Experții spun că în urma incidentului ar putea rezulta probleme juridice extinse, inclusiv procese civile și acuzații penale. Plățile rezultate ar fi probabil în „milioane și milioane” de dolari, deși asigurarea deținută de companie acoperă o parte din costuri, raportează Associated Press, citată de Newsweek.
 
„A fost clar neglijență pe platoul de filmare”, a spus Adam Winkler, expert în politica armelor și profesor la UCLA School of Law. „Producătorii aveau datoria de a păstra siguranța echipei”.

FOTO: SHUTTERSTOCK

How to TikTok cu Aquene - Cum sa te costumezi de Halloween
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies