EXCLUSIV Alessandro Safina, despre cât de mult iubește România: "Mi-am cumpărat o casă aici și doresc să rămân"

EXCLUSIV Alessandro Safina, despre cât de mult iubește România: Mi-am cumpărat o casă aici și doresc să rămân
Interviu exclusiv! Alessandro Safina, despre cât de mult iubește România:
Citeste mai mult despre: alessandro safina, exclusiv, interviu,
Data publicarii: 12 Februarie 2019
Data actualizare: 12 Februarie 2019
Alessandro Safina s-a îndrăgostit de România. Atât de mult încât și-a cumpărat o casă aici și susține mereu concerte cu plăcere pentru publicul nostru. Revine astfel pentru a cincea oară la București, aici unde pe 17 februarie va susține concertul „Canzoni D’Amore”, pe scena Sălii Palatului. 

Despre ce îi place cel mai mult la noi și despre cum i se par româncele, celebrul Alessandro Safina povestește într-un interviu exclusiv pentru PROTV.RO. 

Pentru a câta oară reveniți la București și cum vă place în România? 

Sunt pentru a cincea oară pe o scenă din București și am amintiri frumoase de fiecare dată. Iubesc foarte mult România, locuiesc aici de puțin timp și îmi place foarte mult. 

Pe 17 Februarie susțineți un concert la Sala Palatului din București, „Canzoni D’Amore”. Este dedicat femeilor, în mod special, cu ocazia lunii iubirii? 

Concertul „Canzoni D’Amore” susținut împreună cu Orchestră Simfonică din București este dedicat iubirii. Oricare ar fi ea. Și îi aștept la Sala Palatului pe toți cei care doresc să petreacă o seară specială, alături de cei dragi. 

  

Ce noutăți aduceți odată cu acest concert fanilor din România? 

Voi avea și câteva piese noi, eu sunt același. Dar pentru mine este de fiecare dată ceva nou, sunt alte emoții. Este că atunci când vizitezi de mai multe ori un muzeu, dar cu fiecare vizită vezi operele de artă altfel.  

Ați declarat că luați în calcul să vă mutați în România pentru că aveți publicul dvs aici și sunteți mereu bine primit. Ați glumit sau chiar aveți în plan acest lucru? 

Locuiesc deja aici, am cumpărat și o casă și îmi doresc să rămân aici și să mă bucur de familia mea, de copilul meu. Cum vi se păr româncele? 

Frumoase. Recunosc, nu cunosc atât de multe, dar pot să vă spun că nu sunt atât de diferite ca italiencele. În general, cred că românii și italienii sunt asemănători. Și de aceea mă simt bine aici, confortabil, mă simt „acasă”.  

Ce apreciați cel mai mult la o femeie? 

Primul lucru pe care îl remarci este, desigur, înfățișarea. Dar este mai important să simt o conexiune cu acea persoană. Apreciez, de asemenea, să aibă simțul umorului, să râdem mult și să ne distrăm împreună.  

Care este mâncarea preferată din România? De ce anume va este poftă atunci când vă reîntoarceți aici? 

Mâncarea cu praz, mâncarea cu castraveți în saramură, cu porc sau vită. Și sarmalele... Am mâncat 50 de sarmale prima dată☺. Am și încercat să fac sarmale. De asemenea, papanașii sunt minunați! Apropo de mâncare, am fost cu un prieten la „Carul cu bere” și am mâncat enorm. Delicioase preparate: ciolan de porc, cu mămăligă, cu varză.  

Se întâmplă să vă placă vreun fel de mâncare românesc atât de mult încât să vă doriți să duceți câte puțin de aici și în Italia? 

Mi-ar plăcea să deschid un restaurant fusion, o combinație între mâncarea românească și cea italiană. Dar este dificil, ar trebui să ai experiență în acest domeniu.

Ce asemănări sunt între România și Italia? 

Atât de multe... Fizionomia, limba, atitudinea, personalitatea. 

În România ați cântat alături de Maestrul Gheorghe Zamfir și de Loredana. Urmează alte colaborări cu artiști români? Cu cine intenționați să mai cântați de la noi, ce artiști români vă mai sunt pe plac? 

Au fost niște experiențe foarte frumoase. Voi vedea ce se va întâmplă în viitor. Îmi plac mult Loredana, Andra, Feli. 

Din punctul de vedere al colaborărilor internaționale, ce mai urmează după duetele cu Elthon John, Sarah Brightman, Andrea Bocelli? 

Urmează două duete, unul cu un artist rus extraordinar, Emin  - am înregistrat o piesă pe care o vom lansa la începutul lunii martie, iar cel de-al doilea este realizat împreună cu Gianna Nannini.

De unde ați moștenit talentul pentru muzică?

Am moștenit toate talentele de la familia mea. Inclusiv pe cel muzical, cu precădere de la tatăl meu.
 

V-ați îndeplinit visul din copilărie, acela de a deveni cântăreț! Cum e satisfacția? A fost greu, a fost ușor? Care a fost, de fapt, cel mai greu moment întâmpinat în cariera de artist? 

Sunt foarte fericit, am visat acest lucru de când eram copil. Consider și că am avut noroc. Mai ales că a fost destul de dificil. Am trăit singur, m-am întreținut singur, am plătit lecțiile de muzică și studiile în domeniu. Am devenit cu adevărat cunoscut la 40 de ani. Am muncit mult în tinerețe. Și nu mi-am pierdut speranța și motivația. 

După serialul “Clona” ați mai jucat în comedia italiană “Tosca e altre due”. Ce proiecte cinematografice mai urmează? Aveți ceva în plan în acest sens? 

Nu am niciun proiect. Eu nu am studiat să fiu actor. Dar îmi plac mult filmele și întotdeauna mă bucur de o astfel de experiență. 

Ați cântat în multe locuri și pe marile scene ale lumii. Care v-a fascinat însă cel mai mult? 

Am multe amintiri frumoase de peste tot. Dar poate cea mai frumoasă este din Taormina, unde am cântat în aer liber, în amfiteatrul roman. Concertul a fost o producție americană, lansată apoi si pe DVD. Locul este magic, iar pentru mine a fost și mai frumos pentru că tatăl meu este sicilian. Să cânți într-un loc încărcat cu 2000 de ani de istorie, într-o seară frumoasă, cu o orchestră impecabilă. Ce să îți poți dori mai mult? 

Ați făcut sacrificii pentru carieră? 

Multe, ca timp dedicat pentru studiu, de exemplu. Dar pentru mine nu erau și nu sunt sacrificii, eram  foarte motivat, muzica a fost dintotdeauna pasiunea mea și așa mi-am împlinit un vis. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies