Bogdan Ioan, nuntă și botez în aceeași zi. Câștigătorul concursului Vocea României, despre cele mai noi realizări din viața lui

Bogdan Ioan, nuntă și botez în aceeași zi. Câștigătorul concursului Vocea României, despre cele mai noi realizări din viața lui
Data publicarii: 29 Noiembrie 2022
Data actualizare: 29 Noiembrie 2022
Bogdan Ioan, cunoscut publicului odată cu participarea la concursul de talente Vocea României și câștigătorul ediției din 2018, a devenit tătic, iar recent a sărbătorit nunta și botezul. Fostul concurent a povestit despre cele mai noi realizări din viața sa într-un interviu exclusiv pentru PRO TV.  

Bogdan Ioan, câștigătorul de la Vocea României 2018 , vine cu o presă fresh: „Trezește-mă”. Artistul a cucerit publicul instant cu vocea sa incredibilă, iar după prima sa apariție în concurs, cover-ul piesei „Earth Song” de la Michael Jackson, a cumulat peste 50 de milioane de vizualizări pe YouTube până în prezent. Prestația sa a intrat în topul global The Voice Top 10 Acts, iar tânărul i-a impresionat pe cei patru jurați, Smiley, Andra, Irina Rimes și Tudor Chirilă cu momentul său. Artistul a lansat de atunci o serie de piese precum „Friday Mood”, „If I” sau „Tu”, iar acum vine cu un nou single, „Trezește-mă”, cu care este hotărât să cucerească inimile ascultătorilor.

Am discutat cu el despre noul său single dar și despre nunta recentă.

Urmărește video aici:

Ai studiat muzica de mic? Care au fost primii tăi îndrumători ?

Când eram mic am avut tangență mai mult cu dansul. Am practicat dans sportiv la nivel de performanță de la 6 ani până la 16 ani, fiind îndrumat de Iurie Brais. Am avut și o perioada de 4 ani, tot în jurul vârstei de 6 ani, în care am luat lecții de pian sub îndrumarea Elenei Cojocaru. Oricum, și dansul are legătură cu muzică, deci pot spune că m-a ajutat în formarea mea ca artist. Dacă stau și mă uit în urmă, tot ce am studiat de mic împreună cu educația pe care am primit-o, m-au ajutat să devin omul de azi.

A fost Vocea României momentul care te-a convins să te apuci de muzică full-time sau plănuiai asta dintotdeauna?

Am urmărit toate sezoanele de Vocea României până să particip și cumva îmi doream să încerc și eu această experiență, dar eram conștient că nu eram pregătit tehnic. Să fiu sincer, până la Vocea am mai cântat, am fost pe scenă, nu pot să spun că nu eram familiarizat cu zona asta... doar că în același timp, eram conștient că era la un nivel de amator, de hobby. Nu luasem deloc lecții de canto, astfel încât să stăpânesc foarte bine tehnică vocală. De asta am și vrut inițial să stau un an acasă, să studiez, dar a fost mai bine așa până la urmă, din moment ce am și câștigat. Nu mă așteptăm niciodată să aibă loc acel moment de la audiții. Eu am vrut să particip în primul rând pentru mine, să văd și eu cum este să fii acolo, să văd ce se întâmplă în spatele tv-ului, doar că după acea audiție totul a devenit o mare presiune pentru mine. Până la acest concurs nu luăm în calcul să fac doar muzică, mai ales că doar ce terminasem facultatea de arhitectură și urmă să mă angajez că stagiar. Deci pot spune că Vocea României m-a determinat să renunț la arhitectură și să încerc să îmi construiesc o carieră în muzică.

În ce fel ți-a schimbat viața faptul că ai câștigat Vocea României?

După această experiență viață mea s-a schimbat într-o măsură. Mi-am dat demisia de la biroul de arhitectură, unde lucrasem 6 luni pe perioada concursului și am început să îmi dedic tot timpul muzicii. Nu a fost ușor, mai ales că a fost și această pandemie, care a stopat un pic lucrurile, dar am trecut peste și acum sunt foarte încrezător pentru anul care urmează, mai ales că am o echipa foarte bună în spate.

Știm că ai fost inspirat de Michael Jackson în trecut, ai avut chiar și un show-tribut Michael Jackson. Ce alți artiști te inspiră ?

Da, toată lumea cred că știe ce a însemnat Michael Jackson pentru mine și știu că toți mă asociază cu el, ceea ce mi se pare ok dintr-un punct de vedere. După Vocea României, următorul an am avut o ambiție să organizez un show tribut Michael Jackson în ziua când s-au împlinit 10 ani de la moartea acestuia. Chiar am investit o bună parte din premiu pentru a realiza acest show. Am făcut-o în primul rând pentru mine și Michael, chiar dacă poate sună exagerat, dar asta am simțit. Pasiunea mea pentru el m-a adus în punctul acela din audiții și practic m-a ajutat să câștig și trofeul, și astfel am simțit nevoia de a face ceva în memoria lui. În același timp am și vrut să demonstrez celor care m-au votat dar și celor care m-au criticat pe internet că pot progresa, că pot susține un show de 2 ore, cu cântat și dansat și tot ce implică un show de genul acesta. Cel mai important a fost să ofer oamenilor o parte din emoția creată de MJ pe scenă, păstrând proporțiile, bineînțeles.

Povestește-ne despre ultima piesă lansată, Trezește-mă.

„Trezește-mă” este piesă care anunță revenirea mea în muzică, pentru că a fost perioada în care lucrurile nu s-au întâmplat așa cum aș fi crezut și a fost o perioada destul de mare în care am fost absent. Este o piesă compusă de Magic Juice, Andi Bănică și produsă de  Magic Juice, care, deși pare că are un mesaj dur, întunecat, mesajul este totuși unul pozitiv. Trăim într-o perioada cu foarte mult haos, în care  totul se rezumă la bani, la tensiuni, la răutăți, iar piesă asta cred că îți spune: „Hei, mai lasă un pic grijile, nu te mai enerva, trezește-te și mai adu-ți aminte cum e să iubești.”

Recent te-ai căsătorit și știm că ai avut chiar o nuntă cu temă muzicală. Povestește-ne mai multe despre asta.

Da, pe 5 noiembrie am avut nunta, dar și botezul Petrei, sau mai bine zis „nuntezul”. A fost o petrecere foarte reușită, mai ales că am avut și tematică LIVE CONCERT, iar fetița a stat cu noi la petrecere până dimineață. Am ținut-o pe rând în port bebe și a dormit, a dansat cu noi, a ras, a fost super. Chiar s-au mirat invitații că a rezistat atât, dar au apreciat mult că a fost și ea prezența cu noi. La un moment dat am fost invitat de band să cant o piesă alături de ei și am cântat cu Petra în brațe. Soția s-a alăturat și ea pe scenă și în final a fost o imagine de familie memorabilă. Invitația pentru nuntă a fost făcută sub formă de bilet la concert, iar numerele meselor au fost de asemenea personalizate sub formă de partituri. Fiecare masă a fost denumită după un artist sau o trupă celebra, iar în rama pe care era scris nr. mesei era și o partitura a unei piese celebre de la artistul respectiv. De asemenea mărturiile au fost sub formă de cheia sol, reprezentând un semn de carte. Totul a fost de cea mai bună calitate începând de la locație, servire, candy bar, mâncare și până la band, dj și mai ales cei 183 de invitați care au luat parte la acest eveniment minunat.

Eu și soția mea ne-am ocupat de absolut tot ce a ținut de organizarea nunții, inclusiv de crearea invitației în Photoshop și chiar de confecționarea acelor tablouri cu artiști și partituri. Cu o zi înainte de nuntă noi vopseam cifrele pentru mese și printăm partiturile. Efectiv am făcut lucru manual, dar ne-a făcut și plăcere.

Cum te menții la curent cu ultimele trend-uri în muzică?

Încerc să ascult cât mai multă muzică nouă, mai ales când prind o pauză și sunt în drum spre studio și în general când sunt în mișcare. Ascult pe net ce a mai apărut nou, mai mult în limba engleză. Ascult inclusiv artiști necunoscuți, care sună fresh, și încerc să mai învăț anumite tehnici, nuanțe de interpretare.

Cum arată o zi a ta din punct de vedere al repetițiilor/studiului în materie de muzică?

ncerc să îmi fac un program săptămânal, ca la un job de 8 ore. În general, la ora 7:30  - 8 mă trezesc, mănânc și o tai la studio. Am zile când merg la canto, alte zile când fac conținut pentru Tik-Tok și alte zile când sunt în studio lucrând la piese noi. Mi-am structurat programul pe zile, astfel încât să le pot face pe toate, pentru că toate sunt importante. În principiu, lucrez zilnic în jur de 6-8 ore, dar am și avantajul că îmi pot face programul așa cum doresc eu, deci am flexibilitate.

Cât timp petreci în „metavers”? Îți place să fii „engaged” pe social media cu fanii sau cu alți artiști?

Sincer să fiu, nu prea am fost atât de activ în mediul online și lucrez la treaba asta. Sunt foarte prins cu lucratul pieselor în studio și încerc să fac cât mai multe, să experimentez și de multe ori nici nu simt cum trece timpul. Prefer să am ce să arăt oamenilor. Nu sunt genul care să se pozeze și filmeze non-stop pe Instagram, făcând și promovând nimic. Când postez ceva, vreau să fie ceva interesant, sau să ajute cu ceva persoana care se uită, indiferent că este un act artistic sau că este un sfat referitor la orice.

Mulți artiști, în ziua de azi, combină talente din mai multe domenii. Tu ai vreun talent ascuns pe lângă muzică?

Îmi place foarte mult să imit voci, mai ales vocile din desene animate. Chiar cred că voi posta la un moment dat ceva legat și de asta.

Ce planuri ai pentru final de an? Unde vă petreceți luna de miere?

Pentru finalul de an am decis să petrec timp cu familia mea, pentru că de la anul mai mult ca sigur voi fi prins cu o mulțime evenimente. Fiind și primul Crăciun și Revelion alături de soție și de fetița noastră, am vrut să marchez acest moment. Luna de miere oficială cred că o amânăm. O să tragem o fugă pentru 5 zile în Atena în decembrie, cu Petra, bineînțeles, după care la treaba. Pregătim piese pentru următorul an și multe surprize și colaborări. Sărbători fericite tuturor și să ne vedem cu bine în 2023!

Sursă foto: arhiva PRO TV, Instagram/  bogdan_ioan_official

Vezi și: 

  • Bogdan Ioan, câștigătorul concursului Vocea României, imagini de la nuntăVIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!