Ce studii are miliardarul Bill Gates. Care este meseria pe care ar fi trebuit să practice

Ce studii are miliardarul Bill Gates. Care este meseria pe care ar fi trebuit să practice
Citeste mai mult despre: Bill Gates, bill gates studii,
Data publicarii: 28 Decembrie 2021
Data actualizare: 28 Decembrie 2021
Bill Gates este unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii. A reuşit de-a lungul anilor să facă o avere impresionantă din IT, el fiind co-fondatorul companiei Microsoft. Miliardarul provine dintr-o familie bogată, în care tatăl său a fost avocat, iar mama lui profesor universitar şi femeie de afaceri. 

Pe numele său real William Henry Gates al III-lea, Bill Gates s-a născut pe de 28 octombrie 1955, la Seattle, SUA. Părinții lui,  William H. Gates și Mary Maxwell Gates, sunt de origine engleză, germană și scoțieni-irlandezi.

Tatăl lui Bill Gates a avut o carieră impresionantă ca avocat, iar mama sa profesor universitar,  a făcut parte şi din consiliul de administrație pentru Interstate BankSystem și United Way. Mai mult, bunicul mamei lui Bill Gates, J. W. Maxwell, a fost președinte al băncii naționale a Americii.

Unde a studiat Bill Gates şi ce meserie ar fi trebuit să practice 

Bill Gates a avut parte de o educaţie aleasă. El a studiat în şcoli exclusiviste şi a avut rezultate foarte bune la învăţătura. A absolivit Liceul Lakeside în 1973, după ce a obținut un punctaj de 1590 din 1600 posibile la examenul SAT, iar apoi a urmat cursurile Universităţii Harvard din toamna anului 1973. Trebuie să devină avocat, la fel ca tatăl său. 

Din păcate, Bill Gates nu a putut să-i îndeplinească dorinţa tatălui său şi a renunţat la studii în anul trei de facultate, împreună cu prietenul său Allen, care avea să-i devină şi partener de afaceri. Cei doi au pus bazele uneia dintre cele mai mari companii de IT din lume. 

Bill Gates are o avere de aproximativ 136,5 miliarde USD. Anul trecut a divorţat de soţia lui Melinda, iar o mare parte din avere vrea să o doneze. El a declarat că vrea să lase copiilor săi câte 10 milioane de dolari fiecăruia. 

Sursa foto: shutterstock.com 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!