Christian Eriksen îți dorește să joace la Cupa Mondială din Qatar „Inima mea nu e un obstacol”

Christian Eriksen îți dorește să joace la Cupa Mondială din Qatar Inima mea nu e un obstacol
Data publicarii: 10 Ianuarie 2022
Data actualizare: 10 Ianuarie 2022
Fotbalistul danez în vârstă de 29 de ani, Christian Eriksen, care a suferit anul trecut un stop cardiac la EURO 2020, în finalul primei reprize a partidei de la Copenhaga a dezvăluit că îți dorește să joace la Cupa Mondială din Qatar: „Inima mea nu e un obstacol”.

Fotbalistul danez în vârstă de 29 de ani, Christian Eriksen, care a suferit anul trecut un stop cardiac la EURO 2020, în finalul primei reprize a partidei de la Copenhaga, pe 12 iunie, a dezvăluit că îți dorește din tot sufletul să reintre în forță în teren și să joace la Cupa Mondială din Qatar: „Inima mea nu e un obstacol”.

Medicul echipei naționale a Danemarcei, Morten Boesen preciza la acea vreme în presa internațională: "Era dus, i-am făcut manevrele de resuscitare. A fost un stop cardiac. L-am readus la viață rapid, cu ajutorul defibrilatorului."

După aproape șapte luni de la prăbușirea fotbalistului pe teren, Christian Eriksen dezvăluie că vrea să se reîntoarcă pe gazon, chiar dacă acum sportivul trebuie să fie mai atent, având pacemaker la inimă (stimulator cardiac).

Citește șiCupa Angliei se joacă între 7 și 10 ianuarie pe VOYO! Fotbalul fără egal se vede online

Jucătorul, care pe 14 februarie va împlini 30 de ani, s-a despărțit de echipa de suflet Inter Milano pentru că în Italia i se interzice să joace cu pacemaker. Cu toate acestea, se speculează că danezul se pregătește alături de echipa elvețiană Chiasso și că ar vrea să revină pe gazon cu naționala „vikingilor” și să participe la Cupa Mondială din Qatar. Mai mult de atât, se pare că pentru fotbalist se întrevăd deja și câteva colaborări cu cluburi importante din Anglia, Danemarca și Olanda. 

Fostul mijlocaș al Inter Milano, care a semnat rezilierea contractului pe 17 decembrie, și-a reamintit recent într-un videoclip publicat pe rețelele de socializare de afecțiunea pe care a primit-o de la toți în timp ce era în spital: „ Am fost mort pentru cinci minute. Acum visez să mă întorc pe teren. (...) A fost fantastic că mulți au simțit dorința de a-mi scrie sau de a-mi trimite flori. Situația mea i-a afectat pe mulți și ei au simțit nevoia ca eu și familia mea să știm acest lucru. M-am simțit iubit de mulți. La spital îmi tot spuneau că primeam flori, era ciudat... pentru că nu te aștepți ca oamenii să-ți trimită flori pentru că ai murit pentru cinci minute. A fost ceva extraordinar. Încurajările lor m-au făcut să mă simt bine. Și acum încă mai primesc mesaje de încurajare. Le mulțumesc pentru sprijin medicilor, familiei mele și tuturor fanilor care mi-au trimis mii de scrisori, e-mailuri și flori."

Acum Christian se uită la viitor: „Obiectivele mele? Unul este să joc la Cupa Mondială din Qatar. Să spun adevărul, mai mult decât un scop este un vis. Visul meu este să revin. Sunt sigur că voi reuși, fizic am revenit în formă. Și voi arăta că pot reveni la nivel înalt”. Și este absolut sigur: „Inima mea nu este un obstacol”, a spus danezul în cadrul publicației daneze DR și citat de Daily Mail.

Foto: ProfimediaImages.ro

Vezi și:
Wine Trips România S2E7 | Raluka a descoperit superstarurile îmbuteliate la Domeniile Sâmburești
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!