Cine moștenește Graceland după moartea fiicei lui Elvis, Lisa Marie Presley

Cine moștenește Graceland după moartea fiicei lui Elvis, Lisa Marie Presley
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 19 Ianuarie 2023
Data actualizare: 19 Ianuarie 2023
Moartea fulgerătoare a fiicei lui Elvis a șocat planeta. Lisa Marie Presley era responsabilă cu gestionarea moștenirii culturale și financiare a Regelui rock and roll, inclusiv faimoasa vilă Graceland, din Memphis. Cine va moșteni casa lui Elvis, evaluată azi la cel puțin 400 de milioane de dolari.

Elvis Presley a cumpărat Graceland în martie 1957, la scurt timp după ce a cunoscut celebritatea. Vila, construită în 1939 de Ruth Moore și soțul ei, Thomas Moore, a costat 102.500 de dolari.

După moartea lui Elvis, vestita reședință a familiei Presley a fost transmisă unicei sale fiice, Lisa Marie Presley. În 1993, ea a intrat în posesia casei, cu drepturi depline. 

Pentru a o gestiona, Lisa Marie a fondat The Elvis Presley Trust, companie care a deschis porțile casei pentru vizitare. De atunci, Graceland a devenit un obiectiv turistic care generează anual venituri de milioane de dolari.

Cine moștenește casa lui Elvis Presley

Lisa Marie Presley s-a stins din viață la 12 ianuarie 2023, în urma unui stop cardiac. În august 1977, tatăl ei a murit din aceeași cauză. Toate drepturile asupra reședinței Graceland vor trece la moștenitorii ei legali, cele trei fiice pe care le ale din două căsnicii.

Fiica cea mare, Riley Keough (33 de ani), s-a născut în urma căsătoriei cu muzicianul Danny Keough. Tânăra, de meserie actriță, mai are un job neobișnuit, despre care a vorbit pe larg pe rețelele sociale.


Riley Keough (stânga) și mama ei, Lisa Marie Presley. FOTO: Getty Images

Cele două fiice gemene, Harper și Finley, din căsătoria cu chitaristul Michael Lockwood, au doar 14 ani, prin urmare nu pot gestiona averea mamei lor.

Lisa Marie Presley a mai avut un fiu, Benjamin, care s-a sinucis în 2020, la vârsta de 27 de ani.

Graceland va fi administrată de fiicele Lisei, împreună cu bunica lor, Priscilla Presley, și National Bank of Commerce din Statele Unite ale Americii.

Graceland, paradisul în care a fost înhumat Elvis

Graceland este casa în care Elvis și-a trăit cea mai mare parte a vieții, dar și locul în care a fost înmormântat. Un monument funerar, amenajat în curtea vilei, amintește că aici își dorm somnul de veci bunica maternă a lui Elvis, Minnie Mae Presley, tatăl lui Elvis, Vernon Elvis Presley, și mama megastarului, Gladys Love Smith Presley.

Impresionanta casă are 23 de camere, dintre care opt dormitoare și opt băi. Proprietatea pe care este așezată ocupă 5,7 hectare.

Fotografi: Getty Images

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!