Copiii lui Bill Gates nu vor fi răsfățați după divorțul mogulului. Câți bani le-a rezervat tatăl lor

Copiii lui Bill Gates nu vor fi răsfățați după divorțul mogulului. Câți bani le-a rezervat tatăl lor
Bill Gates și soția lui, Melinda, au decis să se despartă. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 19 Mai 2021
Data actualizare: 21 Iunie 2021
Melinda și Bill Gates au decis să se despartă după 27 de ani de mariaj. Avocații celor doi au început demersurile complicate pentru împărțirea averii de 124 de miliarde de dolari a fondatorului Microsoft. Câți bani le vor reveni celor 3 copii ai cuplului.

Bill Gates a declarat în repetate rânduri că va dona mare parte din averea sa săracilor și proiectelor care contribuie la salvarea planetei. De aceea, mogululul a creat The Giving Pledge, un fond exclusivist la care cei mai bogați oameni ai planetei s-au angajat să contribuie cu cel puțin jumătate din avere în scop caritabil. 

În 2016, cei 211 membri „vărsaseră” deja peste 600 de miliarde de dolari în acest fond.

Ca urmare a divorțului de Melinda Gates, Bill Gates se vede nevoit să împartă averea colosală cu cea care i-a fost parteneră în ultimii 27 de ani. Cei trei copii ai lor, toți majori, nu vor primi decât o mică parte din ce-i va rămâne tatălui.

Bill Gates a mărturisit că nu intenționează să le lase copiilor mai mult de 10 milioane de dolari (fiecare), iar motivul este unul de apreciat: moștenitorii lui vor trebui să muncească pentru a-și câștiga pâinea și pentru a înțelege valoarea banului.

Cred că lăsând copiilor sume mari de bani nu va fi în favoarea lor. Warren Buffet a apărut într-un articol din 1986, în Fortune, vorbind despre asta, înainte să-l cunosc, și m-a pus Pe gânduri. Am decis că are dreptate”, a spus Bill Gates într-un interviu.

Citește și: Cine sunt bogații lumii care nu vor să lase niciun cent din avere copiilor lor


Melinda Gates are alte planuri

În zorii procesului de divorț, Melinda Gates ar putea schimba viitorul copiilor ei prin creșterea „alocației” acestora. În cazul în care va reuși să ajungă la o înțelegere avantajoasă cu fostul soț, antreprenoarea ar putea fi tentată să le ofere copiilor ei mai mulți bani decât le-a promis tatăl.

Bill Gates a anunțat cu mândrie că la va lăsa copiilor săi câte 10 milioane de dolari și că restul averii sale va fi donată. Acum că Melinda Gates a preluat controlul, poate că ea va dori să le lase mai mult de 10 milioane. Poate că nu e de acord”, a declarat Harriet Newman Cohen, avocată specializată în divorțuri celebre, citată de Page Six.

Experta crede că suma ridicolă pe care Gates vrea să o lase copiilor este sinonimă cu dezmoștenirea lor.

Melinda și Bill Gates au împreună două fete și un băiat: Jennifer (25 de ani), Rory (21 de ani) și Phoebe (18 ani).

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies