Cosmin Stan, despre revenirea în familia Știrilor PRO TV după 10 ani

Cosmin Stan, despre revenirea în familia Știrilor PRO TV după 10 ani
Citeste mai mult despre: Cosmin Stan, reporter, revine la pro tv,
Autor: Mihai Burlacu
Data publicarii: 09 Mai 2019
Data actualizare: 09 Mai 2019
Ziua de 1 mai a reprezentat pentru mulți o ocazie de concediu în care s-au bucurat de soare alături de familie sau prieteni, în timp ce pentru alte persoane a reprezentat o nouă provocare la muncă. Pentru Cosmin Stan a fost ziua revenirii acasă – a fost ziua în care, după 10 ani, a intrat live și a povestit telespectatorilor despre tornada de la Călărași.
Autor: Andrei Vasile 

Cu o zi înainte, la momentul anunțului de pe pagina lui personală, rețelele sociale erau pline de mesaje de bucurie și de încântare cu privire la întoarcerea lui Cosmin, iar această energie pozitivă a fost evidentă pe data de 1 mai când mulți dintre Corespondenții PRO TV îi urau oficial ”Bine ai revenit acasă” prin capturi din timpul transmisiunii live. Despre revenire și provocările pe care le-a avut ca reporter, am aflat de la Cosmin.

Cosmin, cu o zi înainte de revenire ai postat un mesaj pe rețelele sociale că ”revii acasă”. Cum te-au așteptat ”colegii de apartament”?

Cu o tornadă! Cam așa am fost primit! Practic, am intrat direct în pâine iar colegii au fost cu toții foarte binevoitori, îngăduitori și de mare ajutor având în vedere că eu am plecat pe teren toată ziua și ei au fost nevoiți să preia de la mine și să se ocupe de împachetarea subiectului. Totul a decurs excelent și m-am simțit foarte bine primit. Parcă nici nu lipsisem 10 ani, ci doar reveneam din vacanța de Paște. Cam așa s-a derulat prima zi a noului meu început la Știrile PRO TV.

În cei 10 ani cât ai lipsit, au existat schimbări în echipa reporterilor PRO, cum i-ai regăsit pe cei vechi și cum ți se par cei noi?

Cei vechi sunt practic neschimbați! E ca și când m-am reîntâlnit cu colegi de care m-am despărțit ieri. Cu mulți dintre ei sunt prieten și am păstrat tot timpul legătura în acești 10 ani: ne-am întâlnit, am fost în vacanțe împreună, la petreceri etc. Nu degeaba spuneam că inima mi-a rămas întotdeauna aici pentru că într-un fel sau altul eu am fost în permanență conectat la familia PRO. Cât despre cei noi, au avantajul că sunt foarte tineri și frumoși și mențin entuziasmul în redacție la cote ridicate. Și pe ei parcă-i știu de o viață pentru că i-am urmărit la TV și deci îmi erau foarte familiari.Cum ai resimțit întoarcerea la muncă alături de echipa PRO, având în vedere că din prima zi ai ieșit pe teren și ai transmis live?

Entuziasmul meu a atins, în prima zi, cote mai ridicate decât atunci când m-am alăturat prima dată echipei PRO, în 2003. A fost un sentiment incredibil pentru că am realizat ce fericit sunt pentru că am recâștigat ceea ce pierdusem și căutam, practic, de 10 ani. Au fost 10 ani extrem de dificili, contrar multor opinii, în care am fost pus în tot felul de situații limită când nu prea am avut de ales. 10 ani în care m-am simțit ca o piesă de puzzle rătăcită care nu se potrivea niciunde dar care și-a găsit, acum, în sfârșit, locul. De altfel, cam asta spun și foarte multe din avalanșa de mesaje primite cu ocazia revenirii. Că tot vorbeam de anunțul revenirii făcut pe Facebook și Instagram, cred că a fost cea mai de succes postare a mea vreodată. Și, deși au fost 10 ani, odată întors, mi s-a părut că n-am lipsit deloc… ci parcă aș fi fost undeva într-o buclă temporală în tot acest timp. Și a mai fost ceva… Puteam, în sfârșit, să spun din nou ”Cosmin Stan, PRO TV”, așa cum, în acești 10 ani, toți oamenii îmi spuneau mereu, dealtfel, iar eu trebuia să-i contrazic. E ca și cum pe fruntea mea scrie PRO TV iar eu nu am cum să mai schimb asta și nici nu îmi mai doresc vreodată.

Ai o carieră impresionantă, ce consideri că face diferența dintre un reporter cu un succes imediat, dar fugitiv și unul pe termen lung?

Pasiune, entuziasm, dorința de a spune adevărul! Dar, poate mai important de atât este să nu uităm pentru cine facem, de fapt, această meserie. O facem pentru oameni, pentru cei care ne urmăresc, ne oferă încredere și nu trebuie să-i dezamăgim. Succesul îl poate obține oricine rapid, dar încrederea se construiește greu și poate fi pierdută foarte ușor.

Care a fost cea mai mare provocare a ta ca reporter?

Cea mai mare provocare ca reporter a fost ca în toți acești 10 ani cât am lipsit de la Știrile PRO TV să nu las nimic să-mi altereze calitățile și abilitățile obținute în ”școala PRO” în care mi-am desăvârșit formarea ca jurnalist și care și-a pus amprenta atât de pregnant pe imaginea și pe cariera mea. Am rezistat și am luptat să fac lucrurile așa cum am învățat eu și, deși nu mi-a reușit întotdeauna, nu mi-am schimbat abordarea. Încăpățânarea este poate cel mai mare defect al meu, dar și cea mai mare calitate pentru că doar încăpățânarea de a nu renunța la visul meu m-a adus înapoi acasă, acolo unde mi-e locul, la Știrile PRO TV. Și nu am spus-o doar eu, ci au spus-o cei mai mulți dintre cei care mă urmăresc și care mi-au transmis mesaje de apreciere. Ba foarte mulți au spus chiar că nici lor nu li s-a părut că aș fi fost plecat, atât de bine m-am potrivit înapoi în peisaj.

Mesajul postat de Cosmin în prima zi de muncă în echipa Știrilor spunea ”mai hotărât, mai puternic și mai entuziast ca niciodată”. Așa îl vom revedea și noi de acum în materialele pe care le va pregăti și care vor capta atenția tuturor curioșilor care se află pe recepție.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies