Cristina Bălan, mesaj pentru femeile cu vergeturi: „Fetelor, capul sus, zâmbetul pe chip și trupul în slip”

Cristina Bălan, mesaj pentru femeile cu vergeturi: Fetelor, capul sus, zâmbetul pe chip și trupul în slip
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 19 Iulie 2022
Data actualizare: 19 Iulie 2022
Cristina Bălan, câștigătoarea concursului „Vocea României, sezonul 5, a postat un mesaj motivațional pentru femeile plinuțe, care se simt stânjenite de felul în care arată. Cântăreața vorbește din propria experiență despre lupta cu kilogramele în plus și cu depresia postnatală. 

Cristina Bălan mărturisește că, după nașterea gemenilor săi, starea sa emoțională s-a înrăutățit. 

„Aveam peste 90 kg și o depresie cât Titanicul, după nașterea traumatizantă a gemenilor mei. Aveam și celulita și vergeturi. Și nu prea mai ieșeam din casă. Cum să mai ies, să mă vadă și să mă judece lumea, care habar n-avea prin ce trecusem și vedea doar o “balenă”, o obeză, o “nesimțită care bagă 5 șaorme deodata”?!

Doar când eram nevoită s-o fac, atunci scoteam nasul în lume. Și atunci, cu capul în jos. Pentru că știu, știu atât de bine cum gândesc oamenii, care nu se gândesc la ce este dincolo de suprafață. Nu știu rănile omului pe care-l judecă la prima vedere. Și eram atât de vulnerabilă, încât mă afecta orice privire mai lungă sau plină de dispreț”.

”Avem în suflete alte marcaje, mult mai grave și mai urâte decât niște dungi pe piele”

Cântăreața a dezvăluit că a trecut printr-o perioadă când se rușina să-și arate corpul la plajă. 
 

„Aveam aproape 100 kg, știam că arăt rău, că sunt ceea ce se numește o grasă. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut să merg la plajă, să-mi arăt trupul. Nu pentru că nu tânjeam și eu… ci pentru că existau atâția oameni care se uită cu scârbă, care se strâmbă și, eventual, fac comentarii, miștouri, încât am preferat să mă izolez până reușesc să slăbesc (ceea ce am și făcut, după doi ani). 

Dar de vergeturi nu am scăpat (chiar și cu ani de mers la sală!), ele sunt semnele unei sarcini dificile, cu doi copii. Ele sunt rămășițele unei pieli întinse prea mult, în timpul unei depresii postnatale și post șoc traumatic. Ele sunt vestigiile unor răni emoționale foarte adânci, pe care cu greu le-am gestionat. Sunt amintirile unor vremuri foarte, foarte, foarte grele… 

Ar trebui să-mi fie rușine? Ar trebui să nu mă mai duc la plajă? Să merg la clinici extrem de scumpe și să dau banii pe intervenții de tot felul? Ca să mulțumesc… pe cine? Pe niște superficiali, care se uită dupa ț… și b..? 

Haideti, „domnilor”, doar nu credeți că ne pasă de aceste lucruri, nouă, celor cu vergeturi! Avem în suflete alte marcaje, mult mai grave și mai urâte decât niște dungi pe piele”. 

Cristina Bălan a ținut să le transmită un mesaj femeilor mai plinuțe, care se simt stânjenite de felul în care arată.

„Fetelor, cu 70/80/100+ kg, dacă aveți și vergeturi și celulită, vă rog eu frumos: la plajă cu voi! Capul sus, zâmbetul pe chip și trupul în slip.
Ps. Aaa, uitasem: soțul meu mă iubea și mai pătimaș, așa, grasă și cu vergeturi. Abia el se poate numi Bărbat”.


Sursă foto: Facebook/ Cristina Bălan

Vezi și: Cele mai tari idei de vacanta
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies