Cum arată Cristian Popescu Piedone după ce a câștigat alegerile în fieful lui Marian Vanghelie

Cum arată Cristian Popescu Piedone după ce a câștigat alegerile în fieful lui Marian Vanghelie
Piedone s-a retras de la Primăria Sectorului 4, după Colectiv, la presiunea străzii. FOTO: Agerpres
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 28 Septembrie 2020
Data actualizare: 29 Septembrie 2020
Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a câștigat alegerile locale în Sectorul 5, la distanță mică de ocupantul locului doi. Piedone, condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare în dosarul Colectiv, a transmis un mesaj admiratorilor săi.

Judecata poporului a decis! Dragi prieteni, adevărul a învins! Dreptatea a învins! Noi am învins! Împreună! În timp ce restul candidaților au avut în spate partide care au investit sume uriașe în campaniile electorale, eu v-am avut pe voi, locuitorii Sectorului 5! Cel mai important aliat! Singurul aliat care contează! Pentru voi m-am înscris în această cursă, pentru copiii voștri și pentru sectorul acesta care merită să iasă la lumină!”, a fost o parte din mesajul transmis de Piedone pe Facebook.

Fostul edil de la Sectorul 4 arată complet schimbat, la aproape 5 ani de la tragedia din clubul Colectiv. A pierdut în greutate, în urma unei intervenții chirurgicale de micșorare a stomacului, dar a mai adăugat niște ani. 

La 4 noiembrie 2015 și-a dat demisia din funcția de primar al Sectorului 4 și a intrat în colimatorul anchetatorilor în dosarul Colectiv.

În decembrie 2019, Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare. El e acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, care au dus la vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Sectorului 4.

Vezi mai multe poze în GALERIA FOTO de mai jos!

Cristian Popescu Piedone: „Voi, necuraților, plecați acasă!”

În aprilie 2016 a încercat să revină la Primăria Sectorului 4, însă candidatura sa a fost respinsă din cauza unor probleme cu listele de semnături. Conform Biroului Electoral al Sectorului 4, jumătate dintre semnăturile strânse pentru susținerea candidaturii nu erau conforme.

În 2020 a început să cocheteze cu ideea de a reveni la primărie, însă Sectorul 4 era o fortăreață condusă de Daniel Băluță. Astfel, și-a depus candidatura la Sectorul 5, din partea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), profitând de notorietatea scăzută a edilului în funcție, Daniel Florea. 

Sectorul 5 a fost condus, vreme de 15 de ani, de Marian Vanghelie, însă cel de-al patrulea său mandat a fost întrerupt de procurori. La 7 iulie 2015, Marian Vanghelie a fost trimis în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani.

Acum, Sectorul 5 va fi administrat de Piedone.

Vin către primărie! Vin cu poporul, cu locuitorii din sectorul 5! Primăria este de fapt a oamenilor! Iar voi, necuraților, plecați acasă! Ați făcut suficient rău! Dumnezeu a fost de partea noastră! Cu credință și încredere începem munca!”, a mai scris acesta pe Facebook.

În toți acești ani, Piedone și-a petrecut fiecare zi cu nepoții săi, cărora le-a dedicat mare parte din timpul său. 

Fotografii: Agerpres/Cristian Popescu Piedone Facebook

Vezi și VIDEO: Întrebarea Mesei Rotunde cu Olimpia Melinte: „În timpul filmarilor mă trăgea de păr, foarte tare!”
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies