Cum trăiește, de fapt, Udrea în închisoare. Ministerul Justiției din Costa Rica contrazice spusele avocaților româncei

Cum trăiește, de fapt, Udrea în închisoare. Ministerul Justiției din Costa Rica contrazice spusele avocaților româncei
Data: 09 Noiembrie 2018
În ultima vreme presa din România scrie că Elena Udrea și Alina Bica trăiesc în condiții foarte grele în închisoarea din Costa Rica. 

Conducerea penitenciarului a reacționat oficial la speculațiile care au apărut în presa din România. 

Reprezentanții penitenciarului au declarat pentru site-ul lateja.cr că Bica și Udrea sunt închise în modulul A2. Ei au precizat că acest modul găzduiește 68 de persoane și că fiecare deținută are patul ei. „Condițiile sunt bune, iată un simplu un exemplu: deținutele nu își spală singure nici măcar farfuriile, nu își fac patul, pentru asta avem angajați speciali.”, a spus Luis Bermudez, reprezentantul Ministerului Justiției din Costa Rica.

Aceste declarații au venit în contextul în care Laura Vicol, avocatul care reprezintă interesele Alinei Bica, a declarat la un post TV că Elena Udrea și Alina Bica sunt încarcerate într-o închisoare supraaglomerată, în care condițiile sunt deplorabile.

„Este cumplit, dorm câte 3-4 persoane în pat. Este foarte multă mizerie, este foarte multă violenţă, sunt puţini gardieni. [...] E foarte multă dezordine și mizerie acolo.”, a spus Vicol.

Context:

Udrea și Bica au fost reținute în baza unor mandate pe care Interpol le-a emis la cererea autorităților din România. Cele două vor sta în arest preventiv două luni, iar în această perioadă va fi inițiată și procedura de extrădare.

În foto: Elena Udrea și iubitul ei, Alexandru Alexandrov. Sursa foto: Facebook.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute în 3 octombrie de autorităţile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

În 5 iunie 2018, fostul ministru a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute".

Imediat, Poliţia Română a cerut instanţei mandat european de arestare şi urmărirea internaţională a Elenei Udrea, iar tot atunci ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunța că extrădarea este posibilă şi fără un tratat bilateral cu Costa Rica şi că Ministerul se va ocupa de transmiterea cererii de extrădare. 

De cealaltă parte, Alina Bica, fost procuror-şef DIICOT, a fost dată în urmărire generală în 27 iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru "favorizarea făptuitorului", în dosarul în care a fost cercetat şi Adriean Videanu.

FULLSCREEN
Cum trăiește, de fapt, Elena Udrea în închisoarea din Costa Rica
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO