Cum vrea Regele Charles III să-i țină departe de tron pe Harry, Andrew și nepoata Beatrice

Cum vrea Regele Charles III să-i țină departe de tron pe Harry, Andrew și nepoata Beatrice
Regele Charles III. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 19 Septembrie 2022
Data actualizare: 19 Septembrie 2022
Regele Charles III jelește moartea mamei sale, care a fost înhumată luni în Capela Sf. Gheorghe de la Windsor. Însă, suveranul are de gând să ia o decizie importantă, care îi va ține departe de tron pe prinții Harry și Andrew și pe nepoata Beatrice, Prințesă de York.

Regele Charles III plănuiește schimbarea unei legi care stabilește persoanele care îl pot înlocui în îndatoririle publice dacă el este în „incapacitate”. În acest moment, regele are patru consilieri de stat care îi vor prelua atribuțiile atunci când el nu este capabil, din orice motiv.

Primul este fiul său cel mare, William, Prinț de Wales, apoi urmează al diulea fiu, Harry, Duce de Sussex. Pe locurile trei și patru sunt fratele Andrew, Duce de York, și nepoata Beatrice, Prințesă de York.

Regele Charles III vrea să-i țină departe de tron pe Harry, Andrew și Beatrice, scrie The Telegraph, și să-l mențină pe William în postura de consilier unic.

Citește și: Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor fi transmise LIVE în cadrul unei ediții speciale Știrile PRO TV


Legea pe care suveranul vrea să o schmimbe datează din 1937. Conform textului de atunci, soția monarhului și alte patru persoane adulte cu drepturi la tron pot exercita funcția de consilieri de stat, însărcinați cu treburi oficiale.

Însă, Harry nu mai este membru senior al Casei Regale, după ce a renunțat la drepturile sale. Andrew a fost „ușurat” de toate drepturile și funcțiile oficiale, în urma scandalului iscat de prietenia sa cu pedofilul Jeffrey Epstein. Prințesa Beatrice, fiica cea mare a Prințului Andrew, nu intră în calculele regelui.

Se crede că regele recunoaște contradicția de a avea un trio de membri regali care nu lucrează, capabili să intre în rolul lui dacă este în străinătate sau dacă este incapabil [să-și exercite funcția – n. red.]”, spun jurnaliștii britanici.

Conform specialiștilor, e de așteptat ca monarhul să-i promoveze în aceste funcții pe sora Anne și pe fratele mai mic, Prințul Edward. 

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Secretul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

  • Prințesa Beatrice de York participă la priveghiul Reginei Elisabeta a II-a. Fiica cea mare a Prințului Andrew are o grimasă în timp ce așteaptă la rând să-i aducă un ultim omagiu regineiVIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies