De ce a fost condamnat la închisoare Călin Doboș. Chirurgul vedetelor a încercat să fugă din România

De ce a fost condamnat la închisoare Călin Doboș. Chirurgul vedetelor a încercat să fugă din România
Data publicarii: 27 Octombrie 2022
Data actualizare: 27 Octombrie 2022
Călin Dobos, așa-zisul „chirurg al vedetelor”, s-a stins din viață pe data de 26 octombrie în urma unui targic accident produs pe Șoseaua Grozăvești din Capitală. Medicul se afla pe o motocicletă, iar la un moment dat a pierdut controlul acesteia și a căzut de pe carosabil. A operat mai multe vedete din showbiz-ul românesc, dar a devenit și mai cunoscut după ce a fost acuzat de crimă. Află povestea controversată a lui Călin Doboș.

Cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni chirurgi esteticieni din țară, Călin Doboș avea în spate un trecut extrem de controversat. Cariera sa a luat o întorsătură total neașteptată după ce Curtea de Apel Galați l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, având interdicția de a-și mai exercita profesia timp de patru ani.

Totul a începutul acum 9 ani, când o femeie de 36 de ani din Brăila a fost operată de medic la clinica lui privată din Galați, iar la scurt timp după intervenție s-a stins din viață. Sentința Curții de Apel l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu executare și interzicerea dreptului de a-și mai executa profesia timp de 4 ani.

Totuși, medicul Călin Doboș a continuat să facă liposucții, deși nu avea licență, iar în decembrie 2020 a fost prins la Vama Nădlac în timp ce încerca să fugă din țară.

Ce arăta necropsia făcută pacientei de 36 de ani

După investigații s-a descoperit faptul că doctorul Călin Doboș i-ar fi perforat intestinul în timpul intervenției. Pacienta a fost externată, s-a întors acasă cu dureri foarte mari, iar când a ajuns la spital era deja mult prea târziu. După decesul acesteia, familia a decis să ceară despăgubiri în valoare de 1 milion de euro.

La vremea respectivă, chirurgul a declarat că este nevinovat, dat fiind faptul că femeia își ascunsese antecedentele medicale.

„A mai avut o operaţie de peritonita, în urmă cu alţi câţiva ani, de două ori a mai ingerat nişte pastile în cantitate foarte mare, care, la rândul lor, pot crea perforaţii. Plus o operaţie de tumoră de perete abdominal”, a spus Călin Doboș la vremea respectivă.

Clinica din Galați unde operase a fost închisă de inspectori, însă Călin Doboș s-a mutat în București și și-a deschis alta. A operat, de-a lungul anilor, nume mari de la noi din țară, devenind astfel unul dintre așa-zișii „Chirurgi ai vedetelor”.

Sursă foto: Instagram

VEZI ȘI: Wine Trips România S3E8


 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!