Două dintre cele mai cunoscute gospodine de pe youtube au ajuns la proces! Ce a cerut Jamila și de ce?

Două dintre cele mai cunoscute gospodine de pe youtube au ajuns la proces! Ce a cerut Jamila și de ce?
Citeste mai mult despre: proces, ecler, Jamila, Laura Laurentiu, vlogger,
Data publicarii: 15 Octombrie 2021
Data actualizare: 15 Octombrie 2021
Jamila are peste 1,5 milioane de urmăritori pe Youtube, iar Laura Laurenţiu aproape 200.000 de persoane care i-au dat "follow" (urmărire).   
Faima însă le-a adus, din păcate, și conflicte. Tribunalul Bucureşti a pronunţat recent o primă sentinţă în procesul de la Tribunalul Bucureşti, deschis de Jamila. Aceasta a reclamat că în mai 2019, după ce a postat pe canalul său o filmare în care prezintă o reţetă de ecler la tavă, Laura Laurențiu a raportat-o la Youtube pe motiv că difuzarea încalcă drepturile sale de autor. Mai exact, afirma că videoclipul Jamilei ar copia video-ul său.
 
În urma raportării, videoclipul Jamilei a fost şters de pe Youtube, dar a fost reactivat după 17 zile, după ce Jamila a făcut dovada că nu a încălcat drepturile de autor.


 

Jamila a cerut daune morale pentru că a fost numită „hoaţă de reţete.” În proces, Jamila a arătat că videoclipul era realizat în cadrul unei campanii publicitare și a fost prejudiciată cu peste 2.000 de Euro.
 
În plus, Jamila a cerut daune morale. Avocații Laurei Laurenţiu au susținut în schimb că reţeta de ecler îi aparţine şi este diferită total de reţeta obișnuită. În plus, au spus că întreruperea video-ului a fost decisă inițial de youtube, nu de Laura. 
 
În final, hotărârea instanţei a respins cererea Jamilei și a obligat-o să îi plătească Laurei cheltuieli de judecată de 5.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă și poate fi atacată.

FOTO:

INSTAGRAM JAMILA CUISINE

INSTAGRAM LAURA LAURENȚIU

Vezi și video
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies