Elon Musk, criticat pentru averea sa „imorală” de senatorul cu mănuși Bernie Sanders

Elon Musk, criticat pentru averea sa imorală de senatorul cu mănuși Bernie Sanders
Bernie Sanders, critic la adresa bogaților lumii. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 23 Martie 2021
Data actualizare: 23 Martie 2021
Averile celor mai înstăriți oameni de pe planetă au crescut exponențial în pandemie, iar asta l-a înfuriat la culme pe unul dintre cei mai progresiști politicieni de peste Ocean. Bernie Sanders s-a răfuit cu Elon Musk și Jeff Bezos.

Elon Musk a depășit bariera celor 170 de miliarde de dolari la începutul lunii martie, iar lista celor care nu se bucură pentru acest fapt s-a mărit. Senatorul american Bernie Sanders, care a devenit viral la ceremonia de învestire a lui Joe Biden, spune că averea sa este pur și simplu imorală.

Suntem într-un moment în istoria americană în care doi tipiElon Musk și Jeff Bezosdețin mai multă avere decât 40% dintre oamenii de rând din această țară. Acest nivel de lăcomie și inegalitate nu este doar imoral. Este și nesustenabil”, a declarat Bernie Sanders pe Twitter.

Miliardarul i-a dat replica pe aceeași rețea socială, însă abia după ce a văzut declarația sa publicată de un blog.

Acumulez resure pentru a face viața multiplanetară și a extinde lumina conștiinței către stele”, a scris Elon Musk.

Discuția a continuat pe Twitter, unde Bernie Sanders a venit cu un sfat pentru proprietarul Tesla și SpaceX.

Zborul spațial este o idee interesantă, dar în acest moment trebuie să ne concentrăm pe Pământ și să creăm un sistem de taxare progresivă, astfel încât copiii să nu moară de foame, oamenii să nu ajungă pe drumuri și toți americanii să aibă acces la servicii de sănătate. Nivelul de inegalitate din America este obscen și o amenințare la adresa democrației noastre”, a replicat politicianul.

Critica sa vine în contextul în care SpaceX, compania lui Musk, depune eforturi uriașe și cheltuiește sume impresionante pentru colonizarea planetei Marte.

Bernie Sanders este unul dintre susținătorii impozitării persoanelor și companiilor în funcție de veniturile pe care le generează. Acesta spune că oamenii bogați trebuie să plătească impozite mai mari.

În 2020, Jeff Bezos și Elon Musk și-au sporit averile cu 200 de milioane de dolari, conform Washington Post, ziar deținut de Jeff Bezos. Publicația notează că SUA poate eradica problema foametei din țară cu 25 de miliarde de dolari.

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: ShARE în bucate: Ruladă de ciocolată
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!