Greta Garbo, incursiune în viața amoroasă a unei actrițe geniale

Greta Garbo, incursiune în viața amoroasă a unei actrițe geniale
Greta Garbo, în filmul „Susan Lenox- Her Fall and Rise” din 1931. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 13 Decembrie 2021
Data actualizare: 13 Decembrie 2021
Greta Garbo a fost un fenomen al cinematografiei americane și un „subiect fierbinte” al ziarelor vremii. O carte biografică, lansată recent, vorbește despre viața mai puțin cunoscută a actriței care a fost poreclită „Gurra” de prietenii ei.

Greta Garbo, născută Greta Lovisa Gustafsson, a interpretat o serie de roluri memorabile în drame celebre. Considerată una dintre cele mai mari actrițe ale cinematografiei americane clasice, Greta Garbo a avut o viață personală tumultuoasă.

Născută în Suedia, la 18 septembrie 1905, actrița s-a stins din viață la 15 aprilie 1990, la New York. A fost curtată de mulți bărbați celebri, însă nu s-a măritat niciodată. În schimb, viața sa intimă a fost subiect de interes pentru presa vremii, fiindcă actrița accepta în patul ei inclusiv bărbați însurați, femei și bărbați gay.

În volumul său intitulat Garbo, scriitorul american Robert Gottlieb dezvăluie detalii neștiute din intimitatea actriței. Conform autorului, Greta Garbo avea doar 15 ani (atunci, ca și acum, vârstă legală în Suedia) când și-a început viața intimă cu înotătorul suedez Max Gumpel, scrie nypost.com

Scriitorul notează că sportivul nu a fost și genul de bărbat pe care Garbo să-l ia de soț, cum, de altfel, niciunul nu a fost.

Greta Garbo, amor cu Marlene Dietrich?

Actrița a acceptat în patul ei persoane de același sex, bărbați căsătoriți sau singuri, dar și gay. Actorul Gilbert Roland scrie în memoriile sale că actrița l-a sedus și l-a atras în patul ei când a aflat că s-a înrolat în armată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

Când s-a întors de pe front, actorul nu a mai fost interesant pentru Garbo, care și-a îndreptat atenția spre fotograful gay Cecil Beaton. Vreme de trei decenii, cei doi au fost văzuți împreună, la braț, în New York, Londra și Paris.

Destul de ciudat, dar Cecil a fost unul dintre puținii oameni care au satisfăcut-o fizic”, îi spunea Truman Capote lui Hugo Vickers, biograful fotografului.

Unul dintre cele mai mari mistere ale vieții actriței este relația cu Marlene Dietrich. La începutul anilor ’20, Garbo a cunoscut-o la Berlin pe Marlene Dietrich, pe atunci o actriță anonimă. Zvonuri referitoare la o relație intimă între cele două au apărut câțiva ani mai târziu, însă n-au fost dovedite niciodată.

Poveste intensă de amor cu John Gilbert

În 1925, Greta Garbo a fost distribuită în filmul Flesh and The Devil, care nu a atras-o deloc. Însă, a rămas în distribuție grație actorului John Gilbert, de care s-a îndrăgostit pe loc. Cei doi au început o relație care s-a răsfrânt și asupra prestației lor în film.

Ei erau într-o lume a lor. Părea că era o intruziune să strigi Tăiați! Obișnuiam doar să mut echipa într-o altă parte a platoului și să-i las să termine ceea ce făceau”, și-a amintit regizorul Clarence Brown, în cartea Dark Star.

Grație rolurilor sale memorabile, actrița a avut ocazia să cunoască nenumătați bărbați, mai mult sau mai puțin cunoscuți. Greta Garbo stârnea fluturi în stomac oricui și, la rândul ei, se îndrăgostea pe loc. Azi putea fi cu un translator sexy din Los Angeles, mâine ceda avansurilor unui actor celebru. 

La o serată era vrăjită de un scriitor la modă, chiar dacă era însurat, pentru ca mai apoi să aducă în pat un regizor cu care lucra la un nou film.

Cât privește relațiile cu femei, Greta Garbo le-a avut în intimitate pe Tallulah Bankhead, Billie Holiday și Louise Brooks și s-a zvonit că a avut o aventură și cu Josephine Baker. 

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!