În ce stare este Mihai Constantinescu. Artistul a intrat de două ori în stop cardio-respirator

În ce stare este Mihai Constantinescu. Artistul a intrat de două ori în stop cardio-respirator
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 14 Mai 2019
Data actualizare: 14 Mai 2019
Cunoscutul interpret de muzică ușoară Mihai Constantinescu este internat în stare gravă la Spitalul Floreasca din Capitală.

Mihai Constantinescu (73 de ani) este în comă, după ce luni seară a suferit un stop cardio-respirator în propria locuință. Soția sa l-a găsit în stare de inconștiență și a chemat ambulanța. Conform medicilor, artistul a stat în stare de inconștiență între 5 și 10 minute, ceea ce i-a agravat starea de sănătate.

Constantinecu a fost resuscitat și transportat la spital în cursul serii de luni. În cursul nopții, starea sa de sănătate s-a agravat, cântărețul suferind al doilea stop cardio-respirator și o hemoragie cerebrală.

Mihai Constantinescu a avut probleme de sănătate și în urmă cu două luni. El a ajuns la Spitalul Universitar cu probleme respiratorii și tensiune oscilantă, motiv pentru care şi-a anulat mai multe concerte.

Artistul a avut mari probleme cu inima în urmă cu mai puțin de doi ani, când a suferit două intervenții pe cord. Totul i se trage de la niște probleme mai vechi, care datează de 11 ani. 

FOTO: PROTV.RO

Atunci a trecut printr-o intervenție de înlocuirea a valvelor naturale ale inimii sale, cu unele artificiale, biologice. O disfuncție care a apărut în 2017 la nivelul valvei mitrale l-a adus pe cântăreț pe masa de operație, unde a petrecut șase ore. Anul trecut, în toamnă, Mihai Constantinescu era într-o formă de invidiat: cânta, compunea melodii și participa la evenimente care promovează noile tehnologii din chirurgia cardiacă.  

Există viață după operațiile pe inimă, însă trebuie să ai curaj și încredere în medicul pe care l-ai pentru această intervenție. Am avut șansa să ajung la conf. Dr. Horațiu Moldovan. Am avut o intervenție destul de delicată, în sensul că am fost operat a doua oară, iar operația aceasta clasică presupune multă atenție și, pentru că a fost a doua intervenție de acest gen, am sângerat mai mult, am revenit în sala de operație, totul s-a terminat cu bine.

Mă simt minunat și doresc să le spun tuturor celor care au o temere vizavi de a-și rezolva o problemă la nivelul valvelor sau orice altă afecțiune pe cord să meargă cu încredere, pentru că medicina a evoluat foarte mult și sunt convins că specialiștii noștri sunt de aceeași valoare cu a celor din străinătate”, declara atunci Mihai Constantinescu pentru PRO TV.

Reacția prietenilor lui Mihai Constantinescu

Adrian Daminescu, mesaj pe Facebook: „Mihai Constantinescu, colegul nostru trece prin momente dificile. Să ne rugăm și să fim alături de el”. 

Marius Țeicu, compozitor: „Nu îmi vine să cred, e groaznic. Am vorbit cu el acum o săptămână, m-a sunat de ziua mea. Eu cred că o să-și revină, trebuie sa-și revină. El are o voință mare. Dumnezeu îl va ajuta, pentru ca avem toți nevoie de el”. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies