Jamila, vloggerița de la Jamila Cuisine, a vorbit cu sinceritate despre zilele în care a fost infectată cu noul coronavirus

Jamila, vloggerița de la Jamila Cuisine, a vorbit cu sinceritate despre zilele în care a fost infectată cu noul coronavirus
Citeste mai mult despre: coronavirus, Jamila, Jamila Cuisine,
Data publicarii: 11 Septembrie 2020
Data actualizare: 11 Septembrie 2020
Are peste un milion două sute de abonați pe youtube, pregătește rețete gustoase pe care foarte mulți români le-au încercat, dar până acum cei care o urmăresc și o iubesc au avut foarte puțin acces la viața ei privată.
Cu toate acestea, Geanina Avram Staicu, pe numele ei adevărat, a avut curajul de a împărtăși o experiență personală care a marcat-o: a povestit despre zilele în care a fost infectată cu noul coronavirus.
 
Pe pagina ei de Facebook, Jamila a scris:

"Dragii mei, vreau să împărtășesc cu voi un lucru foarte personal despre care mi-e încă foarte greu să vorbesc. Am fost infectată cu virusul SARS-cov-2, adică am avut COVID-19. Imediat ce am aflat s-a instalat panică. Pentru început nu știam cum de tocmai eu m-am infectat. 

Am purtat mereu masca și am purtat-o corect, am păstrat distanță socială, nici măcar n-am plecat nicăieri în vacanță anul acesta, tocmai pentru a mă proteja și pentru a-i proteja pe ai mei. Mă simțeam că într-un vis urat care părea să nu se termine. 

A urmat apoi o cursă cu obstacole între telefoane la DSP, controlul zilnic al poliției locale, carantinare pentru soțul și copiii mei, izolare pentru mine. Îmi sarea inima din piept când vedeam pe ecranul telefonului apel de la un număr de fix. Știam că fie e DSP-ul, fie ambulanță. Pe scurt a fost o perioada extrem de grea pentru mine, iar moralul meu a fost la pământ. Nu am vrut atunci să spun nimănui." 

 

Dragii mei, vreau sa impartasesc cu voi un lucru foarte personal despre care mi-e inca foarte greu sa vorbesc. Am fost...

Posted by JamilaCuisine on Thursday, 10 September 2020


 

Cu sinceritate, tânăra a continuat: 
 
"Au știut foarte puține persoane pentru că îmi era groază de ceea ce vor crede ceilalți. Văzusem cu ochii mei hate-ul de care au avut parte alte persoane publice când au anunțat același lucru. Am decis să nu fac public lucrul acesta, însă m-am răzgândit și va voi spune de ce. 

În primul rând am vrut să fac publică infectarea mea pentru că vreau că oamenii să înțeleagă că nu e o rușine. Orice se poate infectă, iar virusul nu alege. Nu îi tratați pe bolnavii de Covid că pe niște ciumati pentru că nu e cazul. 
După 14 zile nu mai sunt contagioși, deci nu mai pot infectă alți oameni. Apoi am vrut să spun pentru că am văzut că mulți iau în ras acest virus și că mult mai mulți nici măcar nu cred în el. 
Aș vrea doar să conștientizăm că virusul există, că putem face forme mai ușoare sau mai grave (în cazul nostru au fost ușoare) și că cel mai rău, îi putem infectă și pe cei pe care îi iubim și care pot avea alte boli care le-ar pune în pericol sănătatea. 

Din fericire, noi nu am infectat pe nimeni altcineva. Este foarte important să ne protejăm și da, să purtăm masca care a devenit cel mai urat obiect în perioada această. Masca purtată corect ne ajută să nu răspândim virusul, deci să nu-i infectăm și pe alții. 

Și pentru că sunt o persoană sinceră, și nu v-am mințit niciodată, aveți și dovadă infectării mele, testul care a ieșit pozitiv. În test veți citi « detectabil » adică virusul a fost detectat în organismul meu. În comentarii îl voi pune și pe cel pe care l-am refăcut la 14 zile și care este negativ, adică « nedetectabil". 
 
Geanina Avram Staicu, alias Jamila, este o tânără de 33 de ani, absolventă de Relații internaționale, pasionată de limba franceză și mamă a doi copii, iar din 2012 postează rețete pe youtube, rețete care făcut-o cunoscută în toată România.

Jorge, despre cel mai bine păstrat secret! ”E șocant! E chiar șocant” 

 


FOTO: FACEBOOK JAMILA CUISINE
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies