Jurnalistul Martin Bashir riscă închisoarea, la 26 de ani după interviul luat Prințesei Diana

Jurnalistul Martin Bashir riscă închisoarea, la 26 de ani după interviul luat Prințesei Diana
Prințesa Diana în timpul interviului cu Martin Bashir. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 20 Mai 2021
Data actualizare: 20 Mai 2021
Interviul în care Prințesa Diana dezvăluia că Prințul Charles o înșală cu Camilla Parker-Bowles face valuri și la aproape 26 de ani după difuzare. Jurnalistul care a intervievat-o pe Lady Di, Martin Bashir, este acuzat de fapte grave în legătură cu modul în care a convins-o pe aceasta să accepte interviul.

În noiembrie 1995, peste 23 de milioane de oameni au urmărit la BBC interviul Panorama, în care Prințesa Diana a făcut mai multe dezvăluiri despre mariajul eșuat cu Prințul Charles. Aproape 26 de ani mai târziu, jurnalistul Martin Bashir, care a fost gazda interviului, este acuzat că a falsificat documente și că a mințit-o pe Lady Di, pentru a o determina să „spună tot”.

Conform ziarului The Telegraph, jurnalistul ar fi falsificat o serie de documente din care rezulta că șeful securității lui Earl Spencer (fratele Prințesei Diana) primea bani de la ziarele tabloide pentru a furniza informații despre Lady Di. 

Cu aceste dovezi, jurnalistul a făcut demersuri pe lângă Earl Spencer să-i arajeze o întâlnire cu Prințesa. Martin Bashir i-ar fi spus acesteia că este urmărită în permanență și că telefoanele ei sunt ascultate.

Bărbatul acuzat că vindea informații despre Lady Di și-a angajat avocat și vrea să-l vadă după gratii pe juralistul BBC.

Citește șiImagini nemaivăzute cu prințesa Diana, în bikini, pe un iaht


Jurnalistul Martin Bashir a câștigat un premiu BAFTA pentru interviul cu Lady Di. FOTO: Getty

În luna martie a acestui an, Scotland Yard a suspendat orice investigație pe numele jurnalistului, însă persoana vătămată a depus o solicitare în instanță pe baza The Teft Act 1968, o lege votată în Parlamentul Marii Britanii care reglementează infracțiuni aduse proprietății în Anglia și Țara Galilor.

La mijlocul lunii mai, Martin Bashir și-a dat demisia de la BBC acuzând probleme de sănătate.

Reacția lui Martin Bashir

Joi, jurnalistul investigat, a oferit o reacție la ancheta care îl vizează, mai ales că șeful lui de atunci a recunoscut că interviul nu a fost pregătit cu profesionalismul care caracetrizează postul BBC.

„Este a doua oară când cooperez de bună voie pe deplin cu o investigație asupra evenimentelor de acum mai bine de 25 de ani. Atunci mi-am cerut scuze și o fac din nou acum, pentru faptul că am cerut ca extrasele bancare să fie falsificate. A fost un lucru stupid și o acțiune pe care o regret profund. Reiterez, de asemenea, că extrasele de cont nu au avut nicio influență asupra alegerii personale a Prințesei Diana de a participa la interviu”, a spus Martin Bashir, conform metro.co.uk.

Ce a spus Prințesa Diana în interviul din 1995

În interviul difuzat de BBC în 1995, Prințesa Diana a vorbit de uriașa presiune publică la care a fost supusă după ce a intrat în Familia Regală. Presiune exercitată atât de mass media, cât și de membrii Casei Regale.

Lady Di a dezvăluit că s-a simțit rușinată de faptul că nu a putut face față presiunii, lucru care a determinat-o să se rănească singură. 

Ei bine, doar mi-am rănit brațele și picioarele. Iar acum lucrez în medii în care văd femei care fac lucruri similare și sunt capabilă să înțeleg complet de unde vin”, a spus Diana.

Tot în interviu, Diana a dezvăluit că își dorea ca mariajul ei cu Charles să reziste, însă el a anunțat-o că vrea să divorțeze. 

L-am întrebat pe soțul meu dacă poate ieși cu anunțul înainte de întoarcerea copiilor pentru vacanța de Crăciun, deoarece erau protejați în școala în care se aflau. Și a făcut asta pe 9 decembrie. Eu eram la un eveniment în nord. Am auzit la radio și m-a întristat tare. Foarte mult. Basmul ajunsese la final, iar, cel mai important, căsnicia noastră luase o turnură diferită”, a mai spus Prințesa Diana.

Tot atunci, Lady Di a dezvăluit că William, care atunci avea 13 ani, a văzut-o abătută și a întrebat-o ce a întristat-o. I-a spus că va divorța de tatăl ei, iar motivul este următorul:

Eram trei în acest mariaj și presiunea mass media a fost un alt factor, așa că cele două împreună au fost foarte dificile. Însă, deși îl iubeam pe tata, nu puteam trăi sub același acoperiș cu el și cu el”, i-a spus Prințesa Diana fiului ei cel mare.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:  
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies