Kamara: "Mai am voie să spun că fac parte din trupa ALB NEGRU? Mesaj către pământeni!"

Kamara:  Mai am voie să spun că fac parte din trupa ALB NEGRU? Mesaj către pământeni!
Citeste mai mult despre: Kamara, Alb Negru, mesaj,
Data publicarii: 14 Decembrie 2020
Data actualizare: 14 Decembrie 2020
Kamara a ales să nu reacționeze imediat ce au apărut problemele legate de Sebastian Colțescu, tocmai pentru a-și putea tempera mesajul.

Ulterior, a scris un text pe Facebook, în calitate de membru al trupei Alb Negru și, spune el, în calitate de...pământean:

"Scrisoare deschisă către pământeni...

Bună să vă fie inima, Numele meu e Kamara și sunt de 16 ani, component al trupei ALB NEGRU. Oare am voie să mai spun așa?

Odată cu "Timpul", am învățat să nu mai reactionez la cald. Cumva am stat o zi în plus să analizez bine situația.
Dragi pământeni, sper că nu este o jignire că vă spun așa. 

Pesemne că trăim într-o Galaxie și unii s-ar simți jigniți că sunt numiți "Pământeni" și nu "Galaxieni".

Cred că toată problema asta cu politically corect (politic corect...suna ca naiba oricum) se duce în cealaltă extreme. 
Black în limba română înseamnă  Negru, cel puțin așa era la ultima verificare. Sebastian Colțescu, Omul cel mai pus la COLȚ în momentul de fața a folosit cuvântul "Negru" la un meci  de Fotbal din Champions League.

Sebastian Colțescu a fost cel mult Nepoliticos și Nesăbuit spunând "Ăla", dar nicicum nu cred că a fost Rasist. Bine, nu știu ce a fost în sufletul lui, dar faptele confirmă spusele mele. Nu a spus "Negro", care în spaniolă e o înjurătură, a spus "Negru", care în engleză se traduce Black. "

 

Scrisoare deschisă către pământeni... Bună să vă fie inima, Numele meu e Kamara și sunt de 16 ani, component al trupei...

Posted by Kamara Ghedi on Thursday, 10 December 2020


"Ca o mică poveste, când am ajuns în Africa, copiii îmi spuneau pe strada: "Tubabu", adică "Om Alb", și fugeau. Dar nu erau rasiști. Erau doar mirați să mă vadă. Și culmea, nu sunt nici Alb și nici Negru. Am voie să zic ALB NEGRU?
Să ne întelegem din capul locului, cănd am ales numele trupei, ideea noastra a fost să unim Alb cu Negru. Să fie o simbioză. Sunt prieten cu Andrei de 18 ani și am ales acest nume în mod conștient și asumat pentru a spune ca Nimic nu ne desparte și că suntem egali, chiar dacă suntem diferiți. 

Și poate nu mă credeți, însă nu am pornit nicio clipă la culoarea pielii. Mai mult a foat o chestiune culturală. Anul acesta am mai luat doi componenți ca noi în trupă. Ralflo & Rareș și povestea trupei continuă. Care trupă? Cum care trupă. ALB NEGRU, Domnule. Am voie să spun ALB NEGRU? 

Joc în Naționala Artiștilor Fotbaliști (Triplă Campioană Mondială) de 18 ani încoace și reprezint cu mândrie Tricolorul nostru, am purtat de nenumărate ori chiar banderola de Căpitan. Dovadă că România e o Țară Multiculturală care trăiește în armonie. Mai sunt ieșiri din decor ca pretutindeni în lume, dar nu e cazul acum. Sebastian Colțescu nu merită acest tratament și nici noi cu el.

Am reprezentat România alături de Todomondo cu o piesă în 6 limbi diferite. Încă o dovadă cât de colorată și multiculturală e țara noastră. Nimeni nu a făcut așa ceva la un Concurs Internațional de Muzică. 

Ca români am fost jigniți de nenumărate ori în Sport și nu s-a luat atitudine. Prima greșeală ne revine, pentru că niciodată nu am ripostat, ne-a fost jignită Naționala  de Fotbal în nenumărate rânduri și pe vremea Generației de Aur și acum câțiva ani la Euro. 

A fost jignită Simona Halep, câteva echipe de club din țară în competițile Europene, dar în afară de o știre la Tv, nicio reacție oficială, nicio luare de poziție. 

În 2016, am făcut un video în acest sens, despre un prezentator francez care a jignit Nationala noastră de Fotbal, am atras atenția și tot nimic. A fost o scântei care nu a aprins nimic în Spiritul Colectiv. Acum e călcat în picioare Sebastian Colțescu care a greșit în alegerea cuvintelelor, nu s-a gândit pe moment de asemanarea unor expresii cu semnificații diferite în limbii diferite. "Verdictul" meu, el nu a fost Rasist. Și o spun eu, Kamara, component al trupei ALB NEGRU, de 16 ani încoace. Am voie să spun ALB NEGRU?"

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE:

FOTO: FACEBOOK KAMARA GHEDI
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies