Kim Kardashian i-a mulțumit lui Joe Biden pentru că a recunoscut un adevăr istoric dureros

Kim Kardashian i-a mulțumit lui Joe Biden pentru că a recunoscut un adevăr istoric dureros
Joe Biden a fost lăudat de toată familia Kardashian. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 26 Aprilie 2021
Data actualizare: 26 Aprilie 2021
Kim Kardashian a transmis un mesaj plin de emoție pe Twitter, după ce președintele american Joe Biden a recunocut genocidul armean din 1915. Starleta s-a declarat recunoscătoare pentru gestul care aduce alinare poporului ei.

Kim Kardashian spune că este mândră de originile ei armene într-un mesaj emoționant postat pe Twitter, la scurt timp după ce Joe Biden a recunoscut, în mod formal, genocidul armean de la începutul secolului XX. În 1915, circa 1,5 milioane de armeni au fost uciși de armatele Imperiului Otoman, eveniment istoric tragic catalogat drept genocid.

Joe Biden este primul președinte american care declară public că suferința poporului armean trebuie recunoscută. În octombrie 2019, Kim Kardashian a stârnit agitație pe scena politică mondială după ce a cerut oficial președintelui de atunci, Donald Trump, să recunoască genocidul armean.

După mai mult de un secol de luptă pentru adevăr și confirmare, azi poporul armean a primit recunoașterea pentru care toți am sperat și pentru care ne-am rugat, odată ce președintele Biden a declarat masacrarea a 1,5 milioane de armeni în 1915 drept genocid”, a scris Kim Karashian pe Twitter.

Vedeta, care este armeană după tată, i-a mulțumit lui Biden pentru gestul fără precedent, după ce adminstrațiile anterioare au evitat acest lucru, pentru a nu supăra autoritățile turce. 

Oficialii turci au catalogat anunțul lui Biden drept o „greșeală politică”, respingând categoric termenul de genocid pentru a descrie evenimentele din 1915.

Într-o declarație publică, ministrul turc de externe i-a cerut lui Joe Biden să revină asupra declarațiilor sale ofensatoare.

Respingem și denunțăm în termeni cei mai puternici declarația președintelui SUA cu privire la evenimentele din 1915. Este clar că declarația menționată nu are un temei științific și juridic și nici nu este susținută de nicio dovadă. Această declarație va deschide o rană profundă care subminează încrederea și prietenia noastră reciprocă. Îi cerem președintelui SUA să corecteze această greșeală gravă”, a declarat Mevlüt Çavuşoğlu, conform Reuters.

Relațiile diplomatice dintre SUA și Turcia ar putea avea de suferit în urma acestui anunț, mai ales că Turcia este stat membru NATO.

Fotografii: Gettty Images

Vezi și VIDEO: Dinozaur surprins pe camera de supraveghere!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!