Lucian Măndruță: "În bagaj intră și o mască. Atât are, una singură. Soția mea e medic."

Lucian Măndruță:  În bagaj intră și o mască. Atât are, una singură. Soția mea e medic.
Citeste mai mult despre: coronavirus, Lucian Mandruta, sotie,
Data: 12 Martie 2020
Ioana Mîndruță lucrează ca medic neurolog la un spital din București și, printr-un mesaj emoționant, Lucian Mîndruță a transmis oamenilor cum se vede situația pandemiei din perspectiva unui medic și a familiei acestuia.    

În doar câteva ore, mesajul a primit peste 15 mii de like-uri și a avut aprope 2 mii de distribuiri. 

„M-am trezit la patru, de grijă. Soția mea, pe la 6. S-a spălat și-a făcut bagajul: haine pentru câteva zile, în caz că trebuie să rămână la serviciu mai multe zile și nopți. În bagaj intră și o mască. A primit-o cadou ieri de la cineva. Atât are, una singură. Soția mea e medic.

Lucrează la un spital din București. În fiecare zi vede 10, poate 20 de pacienți. Cum e la neurologie, poate că e mai ferită. Dar dacă unul cu durere de cap ajunge la ea crezând că-i accident cerebral și de fapt e corona? Asta e întrebarea, și nu avem un răspuns la ea. Nimeni nu are.

Îmi aduc aminte că acum o lună ne uitam amândoi la televizor la medicii chinezi, înfofoliți din cap până-n picioare în combinezoane speciale. Și chiar discutam: băi, da’ ce organizați sunt ăștia, ce isterie… Și după aia am aflat c-a murit și-un medic tânăr. Și ne-a trecut un fior.

Ieri seară am început să discutăm planuri de criză. Ce bani mai avem fiecare, pe ce carduri, și să ne dăm unul altuia PIN-urile, în caz de ceva…Înțelegeți?

Și totuși, azi s-a trezit la 6, s-a îmbrăcat, și-a luat bocceluța de criză și-a plecat spre spital. Fără să crâcnească. Fără să se gândească vreo clipă la o alternativă la această datorie. Am vrut să vă spun și vouă asta. Că poate țineți minte până data viitoare când vă înjurați doctorii. Mulțumesc”, a scris Lucian Mîndruță, pe contul personal de Facebook.

Pe Pro Tv Plus puteți afla informații despre Coronavirus:

FOTO: FACEBOOK LUCIAN MÂNDRUȚĂ
Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO