Madonna, în rolul Fecioarei Maria pe coperta Vanity Fair. Imaginile i-au revoltat pe fani: "Blasfemie și lipsă de respect!"

Madonna, în rolul Fecioarei Maria pe coperta Vanity Fair. Imaginile i-au revoltat pe fani: Blasfemie și lipsă de respect!
Citeste mai mult despre: Madonna, coperta Vanity Fair, Fecioara Maria,
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 19 Ianuarie 2023
Data actualizare: 19 Ianuarie 2023
Madonna va marca patru decenii de activitate într-un mod inedit! Artista în vârstă de 64 de ani a anunțat că pleacă într-un turneu mondial și va susține spectacole în peste 35 de orașe din întreaga lume. Turneul celei supranumite “Regina muzicii pop” se va numi The Celebration. 

La scurt timp după anunțul artistei, a fost dată publicității și coperta celebrei reviste Vanity Fair, iar protagonista este nimeni alta decât Madonna. Imaginile au stârnit numeroase controverse pe internet. Motivul? Pentru această ședință foto, Madonna s-a transformat în Fecioara Maria și a recreat scena din Cina cea de Taină. 

Madonna a fost fotografiată de Luigi & Iango pentru ediția inaugurală Vanity Fair Icons Issue (versiunea spaniolă, italiană și franceză), iar Olivier Bouchara, șeful departamentului editorial al Vanity France, a lăudat ședința foto.

“În acest număr foarte special, Madonna redevine Madonna: o icoană. Nu doar întruchiparea unui curent muzical sau a unui stil vestimentar, ci o figură pe cât de tulburătoare, pe atât de sacră. Ea s-a dăruit trup și suflet creativității fotografilor noștri, Luigi & Iango, pentru a redesena cu ei, la trei decenii după melodia Like a Virgin, contururile relației sale cu religia. Tablouri, mai mult decât fotografii. Reinterpretări, mai mult decât reprezentări”, a declarat acesta, potrivit Metro.

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară după ce imaginile cu Madonna din Vanity Fair s-au viralizat pe rețelele de socializare. 

Dacă unii au fost impresionați și au ridicat coperta la rang de artă, alții au fost de-a dreptul revoltați. 

“Ceee? Nimeni nu vede ce văd eu? Treaba asta e demonică! Nimănui nu-i pasă? Probabil sunteți cu toții sub influența unei forțe malefice”

“Blasfemia este necesară pentru cei care nu știu să se reinventeze!”

“Evoluție culturală?! Profanarea imaginilor sacre pentru a încerca să uimească este un semn al declinului acesteia. Este o rușine și o risipă să angajezi atâtea forțe și talente pentru un astfel de masacru!”

“Religia catolică este practicată de milioane de oameni din întreaga lume. Această femeie poate să o jignească pe Sfânta Fecioară Maria cum dorește și nu se întâmplă nimic. Ea poate jigni milioane de oameni și este artă?”

“E total greșit! Domnul să aibă milă de noi!”

“Nu înțeleg care este rostul acestei imagini? Ce înseamnă acest lucru? Nu poți atinge niciodată publicul fără să jignești religia?”

“Se numește blasfemie, precum și lipsă de respect. Nu-mi vorbiți despre libertatea de exprimare”

“Blasfemie! Madonna cântăreața nu are nimic de-a face cu Maria, mama lui Isus! Asocierea este teribilă și jignitoare. Este revoltător”

“Este frumoasă și talentată, totuși aici a dat dovadă de lipsă de respect”, sunt doar câteva dintre mesajele postate de internauți pe Instagram.

În interviul pe care l-a oferit publicației, Madonna a declarat că: “este o perioadă bună pentru mine. Adun idei, mă inspir, ies cu oameni creativi, mă uit la filme, văd artă, ascult muzică”. Turneul Madonnei va începe în Canada, la Vancouver, în 15 iulie. 

Fotografii: Getty Images/ Instagram




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!