Mesajul lui Morgan Freeman care a stârnit controverse în mediul online

Mesajul lui Morgan Freeman care a stârnit controverse în mediul online
Morgan Freeman, criticat pentru campania sa. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 07 Aprilie 2021
Data actualizare: 07 Aprilie 2021
Morgan Freeman e sub asediul criticilor după un mesaj distribuit în mediul online care îndeamnă oamenii să se vaccineze anti-Covid. Care sunt argumentele actorului care n-au fost pe placul fanilor săi.

Morgan Freeman e Dumnezeu în filmele Evan Almighty (Evan Atotputernicul) și Bruce Almighty (Dumnezeu pentru o zi), însă asta nu prea are valoare în viața de zi cu zi. Actorul de 83 de ani a fost pus la zid de fani după ce s-a asociat cu organizația non-profit Creative Coalition pentru a încuraja vaccinarea anti-Covid.

Sunt Morgan Freeman. Nu sunt doctor. Dar am încredere în știință. Și mi se spune că, dintr-un anumit motiv, oamenii au încredere în mine. Așa că sunt aici pentru a vă spune că am încredere în știință și că m-am vaccinat. Dacă ai încredere în mine, îl vei face și tu”, spune actorul într-un clip postat pe YouTube.

Mesajul său a fost primit diferit de internauți, care au pornit o adevărată dezbatere pe Twitter. Nu au lipsit jignirile sau argumentele potrivit cărora Morgan Freeman nu e chiar omul potrivit pentru a cere încrederea oamenilor.

Hey, hai să urmăm sfaturi medicale de la actori care mint pentru a trăi. Ce ar putea să meargă rău?”, a comentat acid un internaut.


Steve Carell și Morgan Freeman în filmul Evan Almighty. FOTO: Profimediaimages.ro

Morgan Freeman este un actor grozav. Din păcate, nu există un actor în lume care să poată oferi date de siguranță pe zece ani cu privire la tehnologia voastră experimentală, așa că nu-mi pasă pe cine plătiți pentru a mă ruga să-mi fac unul (vaccin – n. red.)”, a scris altcineva.

Însă, actorul a avut și susținători pe Twitter, oameni care au răspuns că au încredere în sfatul lui și că se vor vaccina.

Grozav videoclip. Am încredere în Morgan Freeman. Voi primi a doua doză săptămâna viitoare”, a scris un internaut.

Părerile despre beneficiile și necesitatea vaccinării sunt împărțite și peste Ocean. Oamenii încă au îndoieli că vaccinurile anti-Covid îi vor proteja de coronavirus, însă marea temere este legată de reacțiile adverse pe care acestea le-ar putea cauza. 

Principalul lor argument este că vaccinurile nu au ajuns la maturitatea necesară pentru a se putea confirma, științific, că nu sunt dăunătoare.

Autoritățile din toate statele lumii au demarat campanii de informare și conștientizare a beneficiilor vaccinării. În multe situații, acestea au apelat la persoane cunoscute sau chiar celebrități pentru a transmite un mesaj de încredere.

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro!

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: Ce fac băieții pe Tik Tok?!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!