Milla Jovovich, la 45 de ani. Actrița se bucură de o familie frumoasă și de o carieră strălucită

Milla Jovovich, la 45 de ani. Actrița se bucură de o familie frumoasă și de o carieră strălucită
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 17 Decembrie 2020
Data actualizare: 17 Decembrie 2020
Milla Jovovich este cunoscută ca actriță, model, cântăreață și designer de modă. S-a născut pe 17 decembrie 1975, la Kiev, în Ucraina. Tatăl ei era medic, originar din Muntenegru, iar mama - actriță, de origine rusă. Când Milla avea doar cinci ani, părinții ei s-au mutat la Londra, apoi în Los Angeles, SUA. Aici, copila cu ochii vezi a cunoscut celebritatea. 

La doar 11 ani, Milla Jovovich și-a început cariera de model, fiind imaginea unor branduri celebre ca L'Oreal, Christian Dior, Versace și Donna Karan. La 13 ani a debutat pe marele ecran, în filmul ”Two Moon Junction”. Au urmat apoi alte roluri mai mici, după care, în 1991, Jovovich atrage toată atenția asupra sa, datorită rolului din filmul romantic ”The Blue Lagoon”.

Unul dintre cele mai îndrăgite roluri ale Millei este Alice din seria de acțiune ”Resident Evil”. Acest rol i-a adus nu doar popularitate, dar i-a marcat și destinul. Pe platourile de filmare, ea l-a cunoscut pe cel de-al treilea soț, regizorul Paul W.S. Anderson, care a devenit tatăl celor trei copii ai săi.  

Al cincilea element (1997)

La 22 de ani, Milla Jovovich se remarcă în filmul ”Al cincilea element”, regizat de Luc Besson. În filmul SF de acțiune, Milla joacă rolul lui Leeloo, arma perfectă pentru a ajuta pământenii să facă față unei amenințări extraterestre. Frumoasa cu părul roșcat a fost atât de îndrăgită de public, încât filmul a încasat aproximativ 263 de milioane de dolari la box office.

Ioana D'Arc (1999)

”Ioana d’Arc” este un alt proiect al lui Luc Besson, în care a jucat Milla Jovovich. Drama istorică, dedicată unei eroine din viața reală, a ajutat la dezvăluirea fațetelor neașteptate ale talentului actoricesc al lui Jovovich.

Ultraviolet (2006)

Filmele fantastice i se potrivesc ca o mănușă celebrei actrițe. Astfel, regizorul Kurt Wimmer îi propune un rol de luptătoare, nu mai puțin spectaculos decât cele precedente. Dacă în „Resident Evil” actrița interpreta rolul unei femei care se luptă curajos cu mutanții, atunci în acest film eroina ei este de cealaltă parte a baricadelor. În ciuda acestui fapt, Ultraviolet a reușit să găsească în ea puțină umanitate și să-i ajute pe cei care aveau nevoie de ea.

O vacanță de vis (2009)

În acest film, Milla nu mai este înzestrată cu puteri supranaturale - ea joacă rolul unei fete obișnuite care, împreună cu soțul ei, decid să își petreacă luna de miere pe una dintre cele mai frumoase și izolate plaje din Hawaii. Din păcate, viața lor este amenințată de intruși periculoși, care le-a transformat vacanța într-un coșmar. 

Hellboy (2019)

În prezent, Milla primește în continuare roluri interesante. În producția ”Hellboy”, ea are un rol negativ, al unei vrăjitoare puternice (Nimue) care caută să anihileze omenirea. 

Familia Millei Jovovich

Din 2009, Milla este căsătorită cu regizorul Paul W.S. Anderson. Ei au împreună trei fete:  Ever Gabo (13 ani), Dashiel Edan (5 ani) și Osian (10 luni). Cea mai mare, Ever Gabo, a moștenit calitățile artistice ale părinților și a debutat deja ca actriță. 

Sursă foto: Getty Images, Instagram evergaboanderson

Vezi și: Prăjitură de mălai cu sirop de lămâie

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies