Polițistul din Fierbinți, surpriză emoționantă pentru o fată cu leucemie! Ce au povestit cei de la "Dăruiește viața"

Polițistul din Fierbinți, surpriză emoționantă pentru o fată cu leucemie! Ce au povestit cei de la Dăruiește viața
Data publicarii: 03 Noiembrie 2022
Data actualizare: 03 Noiembrie 2022
Leonid Doni, actorul care ne face să râdem în Las Fierbinți în calitate de polițist, a făcut un gest impresionant pentru o fetiță bolnavă de leucemie.
Asociația Dăruiește Viață a anunțat pe pagina de Facebook aferentă:
 
"Polițistul Robi din Las Fierbinti a vizitat-o pe Alessia, care urmează un tratament împotriva leucemiei la Spitalul Marie Curie. Toată secția știe cât de mult îl îndrăgește, dar cum a ajuns să-i facă surpriza? La inițiativa unui medic empatic. 

Mulțumim, Leonid Doni, pentru vizită și implicare, timp și zâmbete. 
Mulțumim, Dr. Laura Ștefănescu, pentru că vă pasă și de starea de bine a pacientului. 
Alături de Dăruitori ca voi, #NoiFacemUnSpital. Prin gesturi mici care înseamnă enorm."

Robi din Las Fierbinți a apărut la spital în urma inițiativei unui medic cu suflet mare. Toată întâmplarea este povestită pe site-ul Dăruiește viață:
 
"Ce face un medic când aude că pacienta ei, o fată de 12 ani, internată cu lunile pentru un tratament împotriva leucemiei, vorbește zilnic despre Polițistul Robi din serialul Las Fierbinți? Dr. Laura Ștefănescu a pus mâna pe telefon și a găsit soluția să-l invite pe secția de oncologie a Spitalului Marie Curie și să-i facă o surpriză Alessiei.

Când a născut-o pe Alessia, medicii i-au spus Luminiței: „Nu te agita prea mult cu ea, oricum o să moară.” Au trecut 12 ani în care Alessia a luptat pentru viața ei și continuă să o facă. În călătoria ei, an după an, a adus lumină și căldură în jurul ei. Pentru mama ei, în vârstă de 39 de ani, ea este „copilul soare” și raza care îi dăruiește speranță zi de zi prin veselia și empatia ieșite din comun.

Însă, anul acesta a fost unul mai dificil decât oricare altul. Luminița începuse să fie îngrijorată că Alessia era palidă, așa că, înainte cu o săptămână de a pleca în vacanță, i-a făcut un set de analize. Rezultatele le-au schimbat radical viața și le-au aruncat pe amândouă într-un război cu ceva de care mamei i-a fost teamă mereu: cancerul. Ceea ce urma să fie o vacanță frumoasă a devenit o internare îndelungată. A fost greu la aflarea diagnosticului de leucemie și în timpul tratamentului.Dar Alessia nu s-a schimbat. Mereu zâmbitoare și extrem de prietenoasă cu toată lumea, a rămas ancorată în ce îi aducea bucurie: puzzle, trusa ei de doctoriță cu care vindecă copiii bolnavi și... serialul Las Fierbinți unde urmărea fiecare zâmbet și fiecare lacrimă care apărea pe chipul Polițistului Robi. Îi plăcea de el, pentru că era bun și sensibil, pentru că plângea mai mereu în serial, iar ea se emoționează imediat când vede pe cineva neajutorat.

Fiind doar ele două într-un tratament care s-a tot prelungit pe luni de zile, Luminița s-a apropiat și mai mult de fiica ei. Și-a dat seama câte are de învățat de la copilul soare, câtă putere îi dă: „Am înțeles amândouă că nu există altă cale. Dar Alessia nu are timp de boală.”
 
 
"Pe secția de oncologie a Spitalului Marie Curie din București, Dr. specialist Laura Ștefănescu întâlnește multe povești ca a Alessiei. Sunt zeci de copii diagnosticați cu diferite tipuri de cancer, care petrec mult timp sub tratament în spital, alături de mamele lor. Însă, acești copii o fac să fie mai atentă și să-și deschidă inima: „Astfel de povești mă ajută să trec peste clipele grele, să uit de trecut și de viitor, să mă bucur de prezent. Copiii ca Alessia sunt adevărate comori de la care avem enorm de învățat.”Cum a ajuns să o cunoască mai bine pe Alessia și să afle că îl îndrăgește pe Polițistul Robi? Nu a fost foarte greu, având în vedere că în fiecare dimineață Alessia le povestea tuturor de pe secție ce făcuse Polițistul Robi în episodul pe care îl văzuse cu o seară înainte. Mai mult decât atât, inventa un deznodământ care să o implice și pe ea, de exemplu să plece împreună cu Robi în următoarea lui misiune, să dea amenzi la Sibiu.

Dr. Laura Ștefănescu a observat imaginația Alessiei și încerca să-i spună o poveste pe înțelesul ei: „Dacă urma un moment mai greu, cum ar fi schimbarea branulei sau curățarea diverselor plăgi și începea să plângă, îi aduceam aminte că Robi ar fi foarte mândru de ea să o vadă curajoasă.” Și așa trecea mai ușor.

Apoi, s-a gândit să facă mai mult de atât: cum ar fi să-l invite pe Polițistul Robi la spital? A luat legătura cu o prietenă care lucrează la PRO TV și a obținut un număr de contact, a încercat zilnic timp de o săptămână și nu a reușit să ia legătura: „Eram supărată ca nu reușeam... și brusc mi-am dat seama că știu o persoană care SIGUR mă va ajuta: Carmen!” Iar a doua zi avea deja programată vizita lui Robi.

Când Polițistul Robi a intrat pe secție, s-a strâns toată lumea: copii, părinți, medici, asistente, infirmiere. Cu și mai multe emoții decât pe platoul de filmare, a făcut primul pas în salonul ei. Alessia, care cu greu se oprea din vorbit, a rămas fără cuvinte când l-a văzut. I-a luat un pic de timp să-și dea seama că este adevărat, că Polițistul Robi chiar era acolo, lângă ea, pe patul de spital.

După vreo 10 minute petrecute împreună cu Robi, Alessia a început să se mai relaxeze, să îl întrebe diverse lucruri. Luminița era la fel de emoționată, dar și foarte bucuroasă, pentru că ea știa cel mai bine cât și-a dorit să-l vadă. La finalul vizitei, Alessia a ieșit din salon după el, să îi mai transmită ceva, iar a doua zi, le-a spus tuturor: „Eu nu mă mai spăl pe față, pentru că m-a pupat Robi.”
 
"Înainte de a pleca, Polițistul Robi a trecut și i-a salutat și pe ceilalți copii, care erau și ei fericiți că l-au întâlnit. Dr. Laura Ștefănescu își aduce aminte cu plăcere: „Atmosfera generală era total schimbată, nu ne mai simțeam ca într-o secție de oncologie, ci mai degrabă ca la o petrecere plină de voie bună și emoții constructive.”

Cum a fost experiența pentru Leonid Doni, actorul care interpretează rolul Polițistului Robi? „Când am primit invitația, recunosc că am avut emoții, deoarece nu este ușor să vizitezi un spital plin de copii care se luptă cu o boală atât de grea. Am rămas profund impresionat de curajul Alessiei, cât și de implicarea și devotamentul medicilor și asistentelor de pe secția de oncologie a spitalului. Mă bucur că am putut să-i fac o surpriză Alessiei și să o fac să zâmbească.”

Acum, Luminița și Alessia sunt acasă pentru câteva zile. Alessia se simte bine, încă entuziasmată după vizită, după cum ne spune mama ei: „Vizita lui i-a dat aripi. Acum așteaptă să se facă bine și să meargă să-l viziteze în Fierbinți.”

Mulțumim, Leonid Doni, pentru vizită și implicare, pentru timp și zâmbet, pentru emoții și... pupici. Polițistul Robi a cucerit o țară întreagă, iar tu, Leonid, încă o inimă. Și una foarte bună. La fel ca a ta.

Mulțumim, Dr. Laura Ștefănescu, pentru că ați auzit, dar și ați ascultat care sunt nevoile Alessiei, pentru că ați dat un telefon și ați cerut. Pentru că dincolo de tratament și protocolul medical, vă pasă și de starea de bine a pacientului.

Poveștile sunt grele pe secția de oncologie pediatrică și fiecare din fotografia de mai jos ar putea confirma. Dar iată că din spatele măștilor au apărut zâmbete și o gură de aer proaspăt care sperăm să le dea putere pe mai departe.
 
Alături de Dr. Laura Ștefănescu, de colegii de pe secție și de cei 350.000 de oameni, #NoiFacemUnSpital. Prin gesturi mici care înseamnă enorm. Prin grijă față de cel vulnerabil. Prin implicare. Prin depășirea unor limite. Prin donații."

Cum poți și tu să dăruiești:

Dacă vrei să pui și tu o cărămidă la acest SPITAL, o poți face:

-poți da un SMS cu mesajul SPITAL la 8864, să donezi 4 euro în fiecare lună sau la 8844  și să donezi 2 euro pe lună;

-poți dona o dată sau lunar, direct din contul tău bancar, AICI;  

-poți alege, ca persoană fizică, să direcționezi 2% din impozitul pe venit către Asociația Dăruiește Viața sau, în cazul companiilor, 20% din impozitul pe profit; găsești detalii AICI; 

FOTO: Enrico Brodoloni pentru Dăruiește viață

Vezi și video:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!