Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ar fi avut cancer înainte de a muri

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ar fi avut cancer înainte de a muri
Autor: Lorena Martin
Data publicarii: 29 Noiembrie 2022
Data actualizare: 29 Noiembrie 2022
Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral. La acea vreme nu s-a pomenit nimic de vreo boală a Majestății Sale, însă acum, odată cu apariția cărții nelansate, „Elizabeth: An Intimate Portrait', au ieșit la iveală noi informații despre ultima perioadă a vieții ei.

Gyles Brandreth, un prieten al Prințului Philip, a vorbit în cartea încă nelansată „Elizabeth: An Intimate Portrait' despre moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Se pare că Majestatea Sa a suferit de cancer osos în ultima perioadă a vieții, acesta fiind și motivul pentru care s-a spus că monarhul avea probleme de mobilitate.

„Am auzit că regina avea o formă de mielom – cancer a măduvei osoasă – care ar explica oboseala și pierderea în greutate și acele «probleme de mobilitate» despre care ni s-a spus adesea în ultimul an ceva din viața ei.”, a scris Brandreth în cartea sa, conform Daily Star. 

Deși avea probleme de sănătate grave, Regina Elisabeta a II-a a continuat să își îndeplinească îndatoririle, fără a accepta ajutorul altcuiva. Mai mult, conform lui Gyles Brandreth, suverana ar fi spus că soțul ei, Prințul Philip, nu ar fi aprobat niciodată ca sarcinile Familiei Regale să fie lăsate pe mâinile altei persoane. 

„Soțul meu cu siguranță nu ar fi aprobat' 

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a a murit în după-amiaza zilei de joi, 8 septembrie 2022, după ce medicii au fost îngrijorați cu privire la starea ei de sănătate.

„Regina a murit în pace la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine”, s-a anunțat în comunicatul oficial.

Sursă foto: Arhivă ProTV, Profimedia

VEZI ȘI VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!