Roman Abramovich a început să ceară bani împrumut de la prieteni pentru a-și plăti angajații

Roman Abramovich a început să ceară bani împrumut de la prieteni pentru a-și plăti angajații
Roman Abramovich se simte singur chiar și între prieteni. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 05 Aprilie 2022
Data actualizare: 05 Aprilie 2022
Roman Abramovich, care înainte de debutul războiului din Ucraina avea o avere estimată la 14,3 miliarde de dolari, le-a cerut prietenilor bani împrumut pentru a efectua plăți urgente. Oligarhul rus are conturile și bunurile blocate de autoritățile americane și britanice.

Publicația americană Page Six informează că Roman Abramovich a cerut împrumut un milion de dolari, de la apropiații săi, pentru a-și putea plăti angajații. Conform sursei citate, magnatul are cheltuieli de 750.000 de dolari pe săptămână, bani care se duc pentru plata salariaților și a staff-ului său.

În această sumă sunt incluse și cheltuielile pe care miliardarul le are pentru a putea ține pe linia de plutire iahturile sale luxoase.

Din nefericire pentru el, oamenii influenți din Vest care i-au fost alături până acum nu se „înghesuie” să-l ajute la greu, din cauză că figurează pe lista de persoane indezirabile a statelor occidentale.

O sursă a publicației americane a declarat, sub protecția anonimatului, că este pentru prima dată când oligarhul se află într-o asemenea situație de când a început să facă afaceri în Marea Britanie.

El a spus că nu a ratat nicio plată a staff-ului său, care se ridică la 750.000 de dolari pe săptămână, iar cu activele sale blocate nu poate să-și plătească oamenii”, a spus sursa.

Pentru a scăpa de sancțiunile occidentale, Roman Abramovich a încercat să vândă mare parte din proprietățile și activele pe care le deține în Vest – cum sunt clubul de fotbal Chelsea Londra, câteva iahturi și imobile de lux – însă tranzacțiile au fost blocate după ce activele sale au fost complet „înghețate”.

Fotografii: Getty Images
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!