Scriitorul Dan Brown, acuzat de fosta soție că a folosit banii familiei pentru a-și răsfăța amantele

Scriitorul Dan Brown, acuzat de fosta soție că a folosit banii familiei pentru a-și răsfăța amantele
Dan Brown și Blythe Brown în 2013. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 01 Iulie 2020
Data actualizare: 01 Iulie 2020
Blythe Newlon spune că fostul ei soț, celebrul autor al romanului „Codul lui Da Vinci”, a dus „o viață plină de minciuni”.

Plin de succes în plan profesional, Dan Brown (56 de ani) are probleme în plan sentimental. După ce a divorțat de soție în 2019, scriitorul și-a pierdut și iubita din ultimii ani, care a fost una dintre cauzele pentru care mariajul lui a eșuat.

Acum, fosta soție a deschis un proces pe numele lui Brown, pe care îl acuză că i-a ascuns adevărata dimensiune a încasărilor sale. Blythe Newlon dezvăluie că a aflat recent că fostul ei soț a dus o viață dublă, folosind resursele familiei pentru a-și distra și răsfăța amantele, scrie Boston Globe.

Dan a trăit o viață proverbială de minciuni, cel puțin în utlimii 6 ani, părând a fi simbolul unui romancier de renume mondial care duce o viață simplă în statul său natal, New Hampshire, în timp ce în realitate era cu totul diferit. Ani la rând, Dan a retras sume substanțiale de bani din conturile comune, cu greu constituite, pentru a se deda la sordide relații extraconjugale cu femei – la jumătatea vârstei lui – și pentru a duce o viață clandestină”, se arată în documentele depuse la dosar.

În replică, scriitorul susține că e șocat de acuzele fostei soții și a negat totul. Mai mult Brown a mărturisit că a fost sincer și corect în timpul divorțului, proces în urma căruia ea s-a ales cu mai mult de jumătate din averea pe care o dețineau.

Din motive doar de ea știute, eventual și de avocatul ei, Blythe Brown a creat prin acest proces o relatare fictivă și răzbunătoare a unor aspecte din mariajul nostru, menite să mă rănească și să mă facă de râs”, a spus acesta.

Una dintre amantele sale ar fi fost chiar antrenoarea sa de călărie, căreia Brown i-ar fi finanțat afacerea personală, de dragul relației lor.

În dosar, fosta soție susține că ea se află în spatele succesului incontestabil al lui Dan Brown. Femeia, se arată în documente, i-ar fi furnizat subiectul romanului Codul lui da Vinci care, din 2003, s-a publicat în 80 de milioane de exemplare.

Un film cu Tom Hanks în rolul principal, inspirat de carte, a strâns peste 760 de milioane de dolari. Dan Brown a obținut atunci un procent din încasări. O serie de alte documentare și proiecte de televiziune, precum și o carte pentru copii, urmează să-i aducă autorului încasări importante.

Dan va face milioane din aceste proiecte, motiv pentru care le-a ascuns de Blythe”, se arată în documentele depuse la tribunal.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Miliția Modei by Costi Diță: Madison Beer s-a îmbrăcat ca și cum ar fi scapăt din brațele focului!
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies