Șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, acord de 733 de milioane $ cu fosta soție după divorț

Șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, acord de 733 de milioane $ cu fosta soție după divorț
Conducătorul Emiratului Dubai, Mohammed bin Rashid al-Maktoum, are de plătit o sumă uriașă. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 21 Decembrie 2021
Data actualizare: 21 Decembrie 2021
Conducătorul emiratului Dubai, Șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, a ajuns la o înțelegere scumpă, în instanță, cu fost soție. Cei doi și-au disputat custodia celor doi copii, însă Înalta Curte din Londra a liniștit apele pentru 733 de milioane de dolari, care vor reveni femeii.

Șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum (72 de ani) a divorțat în 2019 de soția lui, Prințesa Haya bint Hussein (47 de ani). Imediat după separare, prințesa, care este sora vitregă a Regelui Abdullah al Iordaniei, a fugit din Emirate la Londra, „terorizată” de șeic.

În ședința de marți, Înalta Curte de la Londra a explicat că cea mai mare parte a banilor pe care șeicul îi va plăti sunt pentru a le asigura copiilor săi și fostei soții siguranță pe viață.

Judecătorul a explicat, în decizia lui, că prințesa nu cere „un premiu pentru ea însăși”, ci pentru a-și asigura securitatea. Totodată, fosta soție a șeicului va beneficia de despăgubiri pentru bunurile pe care le-a pierdut ca urmare a desfacerii mariajului, scrie ziarul Independent.

Instanța a decis ca prima rată, de aproape 333 de milioane de dolari, să fie livrată în termen de 3 luni, pentru ca aceasta să-și poată întreține conacele din Marea Britanie și pentru cheltuielile care vor urma.

Suplimentar, șeicul trebuie să achite 14,5 milioane de dolari pe an în contul fostei soții și al copiilor lor, atâta vreme cât ei sunt minori. Copiii, în vârstă de 9 și 14 ani, vor primi 4 milioane de dolari pentru studii. După ce aceștia vor termina facultatea, vor primi de la tatăl lor un buget anual de 5,5 milioane de dolari fiecare. La fel și mama lor. 

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!