Shakira, la tribunal pentru fraudă fiscală. Cântăreața a refuzat oferta procurorilor

Shakira, la tribunal pentru fraudă fiscală. Cântăreața a refuzat oferta procurorilor
Shakira nu recunoaște frauda. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 29 Iulie 2022
Data actualizare: 29 Iulie 2022
Procurorii i-au propus să-și recunoască vina și să achite o parte din restanțele financiare datorate statului spaniol, însă a refuzat. Shakira a ales să se judece la tribunal, după ce a fost acuzată că n-a plătit taxe în valoare de 14,5 milioane de euro.

Shakira ajunge la tribunal pentru fraudă fiscală, după ce a refuzat o înțelegere cu procurorii. Cântăreața columbiană a fost trimisă în judecată, în 2018, pentru că a evitat să plătească statului spaniol taxe și impozite de 14,5 milioane de euro. 

Obligațiile datează din perioada 2012-2014, când, spune statul spaniol, cântăreața a locuit mai mult aici. Artista s-a apărat, spunând că avea rezidența în Bahamas, prin urmare nu avea de ce să plătească taxe în Spania.

Conform firmei sale de PR, Shakira „are încredere în nevinovăția ei și a decis să lase problema în mâinile legii”, au declarat reprezentanții Llorente y Cuenca într-o declarație de presă, conform Page Six.

Dacă va fi găsită vinovată de fraudă fiscală, Shakira riscă o amendă penală sau o pedeapsă cu închisoarea. În plus, ca trebui să achite toate taxele datorate, cu penalități de întârziere.

Procesul cu statul spaniol este o nouă lovitură pentru cântăreața columbiană de 45 de ani. La începutul lunii iunie, Shakira s-a despărțit de Gerard Pique, tatăl celor doi copii ai ei, după ce l-a prins cu altă femeie.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!