Sinead O’Connor, de nerecunocut de când s-a convertit la Islamism și și-a schimbat numele

Sinead O rsquo;Connor, de nerecunocut de când s-a convertit la Islamism și și-a schimbat numele
Sinead O’Connor în anii '90. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 02 Iunie 2021
Data actualizare: 02 Iunie 2021
Sinead O’Connor și-a scris memoriile și a dat cărțile pe față în legătură cu convertirea la Islamism și alte aspecte din viața privată. Însă, artista irlandeză a impresionat și cu schimbarea radicală de look de când a apucat calea spiritualității.

Cântăreața irlandeză, care în 1990 dădea lovitura cu piesa Nothing Compares 2 U, a fost invitată în emisiunea Good Morning Britain de la ITV. Sinead O’Connor a vorbit despre credința sa musulmană, despre muzică, educația abuzivă de care a avut parte, succesul internațional și decăderea sa, subiecte tratate pe larg în cartea autobiografică Rememberings.

Fanii ei au fost uimiți cât de schimbată e la 54 de ani. Azi e cunoscută sub numele Shuhada’ Sadaqat, pe care l-a adoptat după schimbarea religiei. Îmbrăcată în negru complet și cu un hijab care i-a acoperit capul și gâtul, Sinead O’Connor a vorbit despre copilăria ei, perioadă în care asculta multă muzică religioasă.

FOTO: Profimediaimages.ro

Am crescut într-o țară în care muzica religioasă era îngrozitoare, cred că îl făceam pe Dumnezeu să plângă. Nu era cool deloc și nimeni nu voia să aibă de-a face cu muzica religioasă. Și vine Bob Dylan cu acest album Slow Train Coming, când eu aveam vreo 13 ani, și el face, dintr-o dată, muzica religioasă cool și sexy”, a dezvăluit artista.

Sinead a mai spus că atunci a văzut în Bob Dylan un model de tată, fiindcă ea a fost separată de al ei după divorțul părinților.

În Irlanda în care am crescut, când o căsnicie se destrăma femeile aveau toată puterea. Dacă nu-i lăsau pe tați să-și vadă copiii, ei nu puteau face nimic. Eu am fost într-o situație din asta, în care mama i-a interzis tatălui meu să mă vadă câțiva ani”, a mai spus cântăreața.

Sinead O’Connor, adevărul despre momentul în care a rupt poza Papei

Artista irlandeză dezvăluie în cartea sa și un moment controversat din viața ei, petrecut în1992. Invitată în emisiunea Saturday Night Live, O’Connor a rupt o poză cu Papa Ioan Paul al II-lea în direct, în semn de protest. 

FOTO: Getty Images

La aproape 30 de ani de atunci, ea a dezvăluit motivul pentru care a recurs la acest gest.

Intenția mea a fost, dintotdeauna, să distrug fotografia mamei cu Papa. Întruchipa minciuni, mincinoși și abuzuri. Genul de oameni care au păstrat astfel de lucruri erau diavoli ca mama mea”, scrie artista.

Ea a mărturisit că singura fotografie pe care mama ei o avea în cameră era cea cu Papa. A dat-o jos de pe perete când mama ei a murit și a distrus-o, în direct, la TV.

Gestul a costat-o scump, fiindcă NBC i-a interzis pe viață să mai apară în emisiunile sale. Mai mult, câteva săptămâni mai târziu, la un concert în memoria lui Dob Dylan, Sinead O’Connor a fost huiduită pe când se afla în culise.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: Prințul William cerut în căsătorie!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies