Traian Băsescu își caută apartament, după ce a fost evacuat din vila de protocol

Traian Băsescu își caută apartament, după ce a fost evacuat din vila de protocol
Traian Băsescu mai poate sta în vila de protocol mai puțin de 50 de zile. FOTO: Agerpres
Traian Băsescu este în căutarea unui apartement de locuit, „pe care să-l închiriem sau să-l cumpărăm”. Decizia vine după ce fostul președinte al României a fost somat să părăsească vila de protocol pe care o ocupa de la încheierea ultimului mandat de președinte. 

Traian Băsescu nu mai poate locui în vila de protocol de pe strada Gogol din București, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că a fost colaborator al Securității. Conform legii, demnitarii care sunt declarați colaboratori ai regimului comunist nu mai pot ocupa spațiile de locuit puse la dispoziție gratuit de RA-APPS.

Fostul președinte al României și soția sa au început să-și împacheteze lucrurile și sunt în căutarea unui apartament în care să se mute.

Decizia a fost să căutăm un apartament pe care să-l închiriem sau să-l cumpărăm și să ne conformăm legii”, a spus Băsescu joi, în fața vilei de protocol, pe care trebuie să o elibereze în 60 de zile.

Traian Băsescu a declarat că e în căutarea unui apartament cu trei camere, pe care l-ar putea plăti cu banii pe care i-a investit în niște titluri de stat. El a adăugat că își face probleme în legătură cu facturile la încălzire și electricitate.

Mă duc până la bancă, pentru că aceste titluri de stat vor trebui să fie vândute dacă vom ajunge să cumpărăm un apartament. Încep să mă uit, pe ici pe colo, după un apartament. La preţul pieţei, un apartament cu trei camere ne-am dori, aşa am stabilit, că trei camere ne ajung, având în vedere facturile uriaşe care vin la încălzire şi electricitate”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu, externat după problemele de sănătate

Fostul șef de stat a fost externat, miercuri, din spitalul din Bruxelles, unde fusese internat din cauza unui infarct suferit săptămâna trecută. Conform soție sale, Traian Băsescu ar avea probleme la inimă și la plămâni.

Traian Băsescu, eurodeputat din partea PMP în Parlamentul European, a declarat că nu va demisiona din funcție, în ciuda verdictului Instanței Supreme.

Nu cred că am de ce, pentru că eu am fost ales cu anunţul CNSAS-ului făcut. Deci nu a fost un lucru pe care cei care m-au ales l-au aflat după alegere”, a mai spus fostul șef de stat.

Fotografii: Agerpres

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!