Vedetele care au fost la un pas de moarte din cauza inimii. Ce au învățat din această experiență

Vedetele care au fost la un pas de moarte din cauza inimii. Ce au învățat din această experiență
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 16 Mai 2019
Data actualizare: 16 Mai 2019
Mihai Constantinescu a fost la un pas de moarte zilele trecute, când a suferit un stop cardiac în locuința sa. Alte vedete din România care au trecut prin experiențe similare spun că au învățat un lucru important după ce și-au revenit miraculos.

Mihai Constantinescu este în continuare în stare gravă a spital, după ce a stat cel puțin zece minute în stare de inconștiență. Artistul s-a prăbușit în casă, luni dimineață, în urma unui stop cardio-respirator și a fost resuscitat de medicii de la Ambulanță.

Alți artiști din România care au trecut prin încercări asemănătoare spun că au învățat să acorde mai multă importanță sănătății lor și tehnicilor de resuscitare.

Gabriel Cotabiță a stat în comă trei săptămâni

Cântărețul a fost la un pas de moarte în 2015, după ce a suferit un stop cardiac la sala de forță a unui hotel din București. Deși a stat mai bine de trei săptămâni în comă și a trecut printr-o perioadă de recuperare grea, artistul a fost norocos că personalul hotelului a intervenit la timp și i-a făcut manevrele de resuscitare. 

FOTO: Gabriel Cotabiță/Facebook

Eu am beneficiat de intervenția unui om care știa să facă resuscitare. Fără ajutorul managerului hotelului, eu n-aș mai fi ajuns nici în mașina salvării, nici la spital. Pentru mine, a fost o stare de neștiință, dar vreau să spun că pentru cei care au fost alături de mine, a fost cumplit, un dezastru. Oamenii trebuie să învețe să fie salvatori. Sunt câteva lucruri simple, pe care trebuie să le facă cu sânge rece și cu credința în Dumnezeu. Nu e nimic mai frumos decât să poți ajuta”, a spus artistul la conferința de lansare a celui mai mare curs de resuscitare care a avut loc în România.

Un eveniment similar, în care românii sunt chemați să învețe gratuit tehnicile de prim ajutor în caz de stop cardio-respirator, va avea loc sâmbătă, 18 mai, la București. Detalii AICI.

Andreea Bălan, stop cardiac după ce a născut

Andreea Bălan a făcut un stop cardio-respirator pe 4 martie 2019, la scurt timp după ce a născut-o pe Clara Maria. Medicii care au efectuat operația de cezariană au explicat că stopul cardiac a survenit în urma unei complicații critice – incident obstetrical major – care nu putea fi prevăzută. Conform acestora, acest gen de incident se petrece o data la circa 80.000 de nașteri prin cezariană.

Citește și: Andreea Bălan, mesaj de pe patul de spital. „Au apărut alte hematoame care trebuie operate”

FOTO: Andreea Bălan/Facebook

Criticată de unii fani că și-ar fi fabricat problemele de sănătate, artista a reacționat pe Facebook.

„Nu mi-a fost ușor să stau așa cu gura până la urechi și pe canapea, dar întodeauna am fost foarte puternică și, indiferent de ce a fost în sufletul meu, sau de ce dureri fizice am avut, eu am zâmbit și am mers înainte. Dar, din păcate trăim într-o țară în care drama are mai mult succes și dacă nu plângi pe la tv și nu te vaiți, înseamnă că nu ai pățit nimic și e totul o făcătură.

De-a lungul vieții am trecut prin multe drame, dar atât timp cât am putut să zâmbesc amar și să nu-mi arăt durerea, am făcut-o și am mers cu capul sus mai departe. Cei care au lăsat comentarii mai puțin plăcute, ar trebui să învețe din asta... și să știți că noi, ăștia de pe la tv, avem o inimă totuși, că d-aia se mai oprește din când în când”.

Florin Busuioc și-a schimbat considerabil stilul de viață

Prezentatorul rubricii Vremea de la PRO TV a trecut printr-o mare încercare în luna noiembrie a anului trecut. Busu a suferit un infarct pe scena Filarmonicii Oltenia din Craiova, și a ajuns la spital. Viața lui Florin Busuioc a fost salvată de recuziterul Alex Ciuică, de la teatru, care l-a resuscitat în culise și a ținut legătura, în permanență, cu paramedicii SMURD. 

Busu, care a fost operat de urgență și a beneficiat de două stenturi, spune că viața lui s-a schimbat radical după această experiență. Unul dintre cei mai importanți pași pe care i-a făcut a fost să renunțe la fumat.

„Cred că am fumat cam mult în perioada asta, acum nu mai fumez și nu mai simt nevoia să fumez. Am fost fumător timp de 40 de ani, de la 17 și 56 e ani, și fumam 2-3 pachete pe zi. Dacă puteți să fumați, să nu fumați. Nu era o plăcere. Era o nevoie, un impuls, mai mult pentru gest sau cine știe...”.

Trebuie să te arunci în viață, lăsând la o parte toată miicimea asta și să fii atent la tine. Am auzit de curând ceva. La 20 de ani crezi că poți să schimbi lumea, la 45 de ani îți dai seama că nu poți să schimbi lumea și încerci să-i schimbi pe cei din jurul tău, și pe la 65 de ani îți dai seama că nu poți și te schimbi pe tine”, a spus Busu în emisiunea La Măruță.

Starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu, „fake news”

Cosmin Mustață (Keo) a oferit detalii despre starea lui Mihai Constantinescu în emisiunea Vorbește lumea, de al PRO TV. Artistul a dezvăluit că în mediul online s-au răspândit informații neadevărate despre sănătatea lui Mihai Constantinescu.

„S-au creat foarte multe fake news despre starea lui, care o neliniștesc pe Simona și care creează o energie negativă în jurul tuturor. Mihai a avut acel stop cardio-respirator, în acea dimineață. Au trecut zece minute până a venit Salvarea și a fost dus la spital. Nu a existat moarte cerebrală, tot ce s-a scris în jurul problemelor după ce a ajuns la spital sunt fake news. Într-adevăr, asta nu înseamnă că situația nu este gravă. El a stat cu creierul neoxigent timp de cel puțin zece minute, ceea ce poate avea niște consecințe grave asupra sănătății sale”, a spus Keo despre nașul fetiței lui.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies