Veste mare pentru Cove: a fost numit manager de teatru

Veste mare pentru Cove: a fost numit manager de teatru
Autor: Dan Brumar
Data: 24 Decembrie 2018
Gabriel Coveșeanu (Cove), gazda emisiunii Vorbește lumea, are o nouă misiune, de data aceasta în lumea teatrului.

Actorul Gabriel Coveșeanu a fost numit de Primăria Municipiului București manager al Teatrului „Ion Creangă”. Cove a câștigat un concurs de proiecte de management, organizat de instituția de cultură, anunță reprezentanții Municipalității. Actorul a obținut nota 9,17 în urma proiectului de managemet depus pentru ocuparea funcției scoase la concurs în luna noiembrie a acestui an.

Misiunea sa a fost mai ușoară decât s-ar fi așteptat, deoarece a fost unicul candidat pentru postul rămas vacant. Cove ocupase funcția de manager interimar încă din data de 7 august 2018, însă acum a fost confirmat la conducerea instituției.

Șansa de a fi manager interimar al Teatrului Ion Creangă mă onorează nespus. Timp de 21 de ani am fost actor pe scena din Piața Amzei (și pe alte scene care ne-au găzduit) și am făcut parte, alături de colegii mei, din povestea plină de neprevăzut a acestui teatru. Acum deschidem cu avânt și optimism un nou capitol al poveștii, continuând să le prilejuim spectatorilor noștri momente de empatie, de bucurie, de joacă, de visare”, spunea Cove în vara acestui an.

Absolvent al Academiei de Teatru și Film „I. L. Caragiale”, Facultatea de Teatru, Gabriel Coveșeanu s-a alăturat echipei Teatrului Ion Creangă în anul 1997, actorul interpretând în cei peste douăzeci de ani petrecuți pe scenă roluri dintre cele mai diverse, sub îndrumarea unor regizori precum: Cornel Todea, Boris Petroff, Cezarina Udrescu, Attila Vizauer, Sorana Coroamă-Stanca, Theo Herghelegiu sau Octavian Jighirgiu, spun reprezentanții Teatrului „Ion Creangă”.
Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO