VIDEO Artistul Liviu Săndulache, despre motivul pentru care se înconjoară de negru înainte de a picta cu mâinile

VIDEO Artistul Liviu Săndulache, despre motivul pentru care se înconjoară de negru înainte de a picta cu mâinile
Autor: Dan Brumar
Data: 17 Decembrie 2018
Liviu Săndulache e mai cunoscut în străinătate decât în propria țară, dar asta nu l-a descurajat să continue munca extraordinară pe care o face.

Românii l-au văzut la televizor în primăvara acestui an, când a ajuns până în semifinala Românii au talent, sezonul 8. O sumedenie de talente se pregătesc chiar acum să-i uimească pe toți fanii emisiunii de la PRO TV, care revine cu sezonul #9suprem, la începutul anului viitor. Liviu Săndulache a fost unul dintre cei care au impresionat în semifinale, însă ceea ce contează și mai mult pentru el este faptul că s-a redescoperit și reinventat ca artist.

„Am trecut prin multe etape, ca orice om care începe să picteze. Am făcut și peisaj, și icoane, și ulei, și culori de apă, și acuarelă. Am făcut o grămadă de lucruri pentru a descoperi ceea ce-mi place mie să fac și am încercat să le stăpânesc pe toate pentru a le putea controla”, spune pictorul, care acum se folosește doar de mâini, nu și de pensule, pentru a da viață pânzelor sale.

Tânărul de 20 de ani, originar din Piatra Neamț, și-a dorit întotdeaua să facă ceva diferit în artă. De aceea a renunțat la pensulă. Însă, pentru a realiza tablourile la care visează, are nevoie de o atmosferă anume, pe care și-o creează în atelierul său din București. Totul trebuie să fie îmbrăcat și vopsit în negru în jurul lui, pentru a putea crea acea legătură cu pânza pe care se scrie povestea.

„Toată chestia cu negrul a început dintr-un exercițiu. Mi-am făcut un carton negru, undeva pe-un perete, și mă uitam la el pentru a-mi relaxa ochii. Când mă întorceam la tablou, totul era altfel. Cu timpul, m-am înconjurat de negru pentru a-mi perfecționa tehnica și modul în care îmi prezint lucrările”, mărturisește Liviu Săndulache, care a refuzat nenumărate expoziții, chiar și în străinătate, fiindcă nu au putut să-i ofere un fundal de culoare neagră unde să-ți expună lucrările.

Află AICI totul despre sezonul #9suprem Românii au talent!

Interviul complet cu Liviu Săndulache despre arta fără compromisuri, mai jos.

FULLSCREEN
Artistul Liviu Săndulache, despre motivul pentru care se înconjoară de negru înainte de a picta cu mâinile
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO