Whoopi Goldberg a fost suspendată de superiorii săi de la tv după ce i-a jignit pe evrei

Whoopi Goldberg a fost suspendată de superiorii săi de la tv după ce i-a jignit pe evrei
Whoopi Goldberg și-a cerut scuze în direct, la televizor. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 02 Februarie 2022
Data actualizare: 02 Februarie 2022
Whoopi Goldberg (66 de ani) a stârnit mânia comunităților evreiești de pe întreg globul după o afirmație care a trădat lipsa cunoștințelor generale despre Holocaust. Actrița, care în ultimii ani a activat și ca vedetă de televiziune, a fost suspendată de superiorii săi.

Whoopi Goldberg este una dintre gazdele talk-show-ului The View, găzduit de postul ABC. Superiorii săi au luat decizia să o suspende din această postură pentru două săptămâni, după ce vedeta a afirmat public că „Holocaustul nu a fost despre rasă, ci despre cruzimea omului față de om”.

Ulterior, gazda emisiunii a revenit pe Twitter și la televizor și și-a cerut scuze, admițând că evreii au avut de suferit de pe urma cruzimii lui Hitler, care îi credea inferiori rasial.

Am spus ceva despre care simt responsabilitatea să nu las neexaminat deoarece cuvintele mele au supărat atât de multe persoane, ceea ce nu a fost niciodată intenția mea. În timp ce discutam despre modul în care un consiliu școlar din Tennessee a votat în unanimitate pentru eliminarea unui roman grafic despre Holocaust, am spus că Holocaustul nu a fost despre rasă, ci despre cruzimea omului față de om. 

Dar a fost într-adevăr despre rasă, deoarece Hitler și naziștii i-au considerat pe evrei o rasă inferioară”, a spus actrița în cadrul emisiunii pe care o prezenta. 

Ea și-a cerut scuze, însă superiorii ei au considerat că trebuie să o retragă pentru două săptămâni.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies