Will Smith, deposedat de singurul Oscar din carieră? Ce spune regulamentul Academiei Americane de Film

Will Smith, deposedat de singurul Oscar din carieră? Ce spune regulamentul Academiei Americane de Film
Will Smith a primit statueta Oscar de la John Travolta. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 28 Martie 2022
Data actualizare: 28 Martie 2022
Actorul Will Smith este ținta atacurilor din mediul online, unde internauții au făcut un apel pentru deposedarea sa de statueta Oscar câștigată luni dimineață. Regulamentul Academiei Americane de Film interzice orice formă de violență în jurul galei decernării premiilor Oscar.

În 2017, Academia Americană de Film și-a schimbat codul de conduită ca urma a unor incidente scandaloase care l-au avut în centrul atenției pe producătorul de film Harvey Weinstein. Condamnat pentru viol și agresiuni sexuale, cineastul a fost exclus din clubul exclusivist al specialiștilor în arta cinematografică.

Acum, internauții cer reprezentanților Academiei de Film să-i retragă premiul Oscar lui Will Smith, primul din carieră, și să-l excludă din Academie.

Conform codului de conduită aprobat în 2017, „calitatea de membru al Academiei este un privilegiu oferit doar câtorva selectați din comunitatea globală a realizatorilor de film”.

Pe lângă atingerea excelenței în domeniul artelor și științelor cinematografice, membrii trebuie, de asemenea, să se comporte etic, susținând valorile academiei de respect pentru demnitatea umană, incluziune și un mediu de sprijin care încurajează creativitatea. Nu există loc în academie pentru oamenii care abuzează de statutul, puterea sau influența lor într-un mod care încalcă standardele recunoscute de decență”, se arată în regulament.

De asemenea, Academia a luat poziție fermă împotriva oricărei forme de violență, pe care o consideră incompatibilă cu statutul de membru.

De ce nu a fost îndepărtat din sală Will Smith

Will Smith l-a lovit în față pe Chris Rock, după ce acesta a făcut o glumă pe seama părului soției sale. Jada Pinkett Smith suferă de alopecie și, de mai bine de un an, se confruntă cu căderea părului. Asta nu l-a oprit pe comediant să considere potrivită o glumă pe acest subiect.

În mod normal, Will Smith ar fi trebuit escortat afară, de bodyguarzii prezenți în sală, însă acest lucru nu s-a întâmplat fiindcă actorul urma să urce pe podium pentru a primi trofeul pentru cel mai bun actor în rol principal (filmul King Richard).

Sigur, acest lucru nu era cunoscut decât de trei oameni din organizarea galei, fiindcă numele câștigătorilor sunt ținute la secret până la momentul anunțării lor.

Incidentul de luni dimineață demonstrează pericolul organizării unei gale live, dar și insuccesul acestui format cu mai mulți prezentatori, dintre care unii obișnuiesc să facă glume pe seama invitaților.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Will Smith primește Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!