Acest loc se afla in Romania. O minune "ascunsa" la 100 de metri adancime, promovata de CNN

Acest loc se afla in Romania. O minune ascunsa la 100 de metri adancime, promovata de CNN
Citeste mai mult despre: Salina Turda, CNN, Romania, Vesti Bune,
Data publicarii: 28 Ianuarie 2016
Data actualizare: 28 Ianuarie 2016
In inima Transilvaniei se afla o salina care are o vechime de peste doua milenii, scrie CNN. Astazi, salina a devenit o atractie turistica neobisnuita, iar mii de turisti coboara in galeriile sale verticale pentru a juca mini-golf, bowling sau pentru a vasli pe lacul subteran.

Site-ul postului de televiziune CNN a publicat mai multe fotografii cu salina Turda realizate de fotograful britanic Richard John Seymour, care a vizitat-o recent deoarece documenteaza peisajele modificate de om, scrie Great News.

Salina din Turda are o vechime de 2.000 de ani si a inceput sa fie folosita ca muzeu si parc de distractii din anul 1992, mai scrie CNN.

Citeste si: Cele mai cautate locuri din Romania de catre turistii din intreaga lume


Sursa FOTO: Agerpres

Mina de sare a fost inchisa in anul 1932, iar in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost folosita ca adapost. Ulterior, inainte de a-si deschide portile turistilor, a fost utilizata si ca depozit de branza.

In interiorul salinei Turda, turistii pot sa mearga la spa, sa joace bowling sau mini-golf. De asemenea, in interiorul ei este si un amfiteatru cu 80 de locuri. Salina Turda este compusa din mai multe mine, aflate la o adancime cuprinsa intre 70 si 120 de metri.

"Fotografierea acestui spatiu a fost o provocare datorita dimensiunilor sale. Trecerea de la natura la antropic este una lina", a povestit fotograful.

In trecut, salina Turda reprezenta un venit important pentru regii maghiari sau pentru Imperiul Habsburgic: pe atunci, sarea era mai valoroasa decat aurul si sustinea comunitatea locala.

In anul 2008, in salina Turda au fost investite 6 milioane de euro.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies