BBC: "Castelul de poveste din Transilvania". Cum descriu jurnalistii britanici locul din Valea Zanelor, de langa Sibiu

BBC: Castelul de poveste din Transilvania . Cum descriu jurnalistii britanici locul din Valea Zanelor, de langa Sibiu
Citeste mai mult despre: BBC, castel, Transilvania, Vesti Bune,
Data publicarii: 22 Iulie 2016
Data actualizare: 22 Iulie 2016
Povestea unui castel construit din materiale 100% organice de doi romani din Bucuresti a devenit subiect de reportaj la BBC. Televiziunea britanica il recomanda ca destinatie de vacanta.

Un cuplu de romani a construit in doi ani un "castel de poveste", in muntii Transilvaniei, folosind numai materiale 100% organice, noteaza BBC.

Razvan si Gabriela Vasile si-au vandut casa de langa Bucuresti pentru a construi un "castel" intr-un sat aflat la 40 de kilometri de Sibiu.

Castelul de lut Valea Zanelor seamana cu o casa din seria Hobbit si este construit din argila, paie si nisip, stalpii fiind din lemn. Proprietarii spera in cele din urma sa-l transforme in hotel, avand in vedere pozitia sa.

Casa a devenit deja o atractie turistica si are o pagina de Facebook cu 18.000 de "prieteni", noteaza jurnalistii britanici.

Castelul de lut Valea Zanelor are zece camere. La fundatie s-au folosit pietre si beton, structura este de lemn, iar peretii sunt ridicati din cob, un amestec de pamant, paie, argila, apa si nisip. Acoperisul este din sindrila de molid.

Tencuiala exterioara este din var si nisip, iar turnurile sunt din piatra de rau.

Vezi aici mai multe imagini!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies