Biertan, un loc de poveste. Turistii care ajung in aceasta localitate din Sibiu traiesc o adevarata lectie de istorie

Biertan, un loc de poveste. Turistii care ajung in aceasta localitate din Sibiu traiesc o adevarata lectie de istorie
Data: 05 August 2016
Turisti din toata lumea se intalnesc pentru o lectie de istorie la Biertan, o localitate de langa Sibiu. Ulite umbrite sapate in piatra se deschid de peste 500 de ani in centrul asezarii, langa cea mai mare biserica fortificata din Transilvania.

Veniti din Australia sau America, vizitatorii spun ca au aflat de aceste locuri superbe din filme sau din pliante.

Vechi de sute de ani, stradutele pavate din Biertan, cu arcade medievale si cu parfumul acelor vremuri au purtat de-a lungul timpului mii de turisti catre inima localitatii.

In spatele fortificatiilor se infatiseaza biserica veche de cinci sute de ani, construita de mesteri de la Nurenberg si Viena. Printre vizitatorii incantati de povestea zonei este si Adam. Venit din Australia, el vorbeste romaneste cu o acuratete impresionanta. A invatat limba de la bunicii sai, care au plecat din tara in anii '60.

"Asa ma bucur aici, ma simt ca acasa si e ceva natural sa fiu aici, asa ma simt de bine. Am fost peste tot, dar in Romania nu stiu de ce nu am venit, am vazut acum ca este o tara foarte, foarte frumoasa si de-abia astept sa ma reintorc", spune Adam.


Sursa FOTO: Shutterstock


Din filme si din pliante, Transilvania este celebra. Sotii Delprato au venit din Italia sa vada daca povestile despre Dracula sunt adevarate.

Nu intamplator cetatea fortificata din Biertan este una dintre cele mai cunoscute din Transilvania. Localitatea a fost printre primele asezari germane de sasi din Ardeal. Pe langa altarul impresionant si orga impunatoare, de cetate este legata si o legenda.

"Sotii certati inainte de divort erau inchisi aici pentru doua saptamani, trebuiau sa se suporte, cu o singura lingura, o furculita, o masa, un pat, un scaun, nu aveau cutit, iar in 300 de ani am avut la Biertan un singur divort, asa ca eficienta metoda. Ar trebui aplicata si azi. Ar trebui", povesteste un ghid.

Pentru turistii care vor innopteze in zona, proprietarii de pensiuni s-au adaptat pretentiilor si au amenajat camere dupa specificul zonei.

O noapte de cazare in zona costa aproximativ 50 de Euro de persoana.

Vezi VIDEO aici!

FULLSCREEN
Biertan, un loc de poveste. Turistii care ajung in aceasta localitate din Sibiu traiesc o adevarata lectie de istorie
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies