Calatorie cu scop caritabil. Doi romani stabiliti in Marea Britanie au pedalat din Londra pana in Bucuresti

Calatorie cu scop caritabil. Doi romani stabiliti in Marea Britanie au pedalat din Londra pana in Bucuresti
Data publicarii: 23 Iunie 2017
Data actualizare: 23 Iunie 2017
Silviu si Alexandru, doi tineri romani stabiliti in Marea Britanie, au gasit un mod inedit de a sprijini educatia copiilor defavorizati din Romania. Au parcurs aproape 3000 de kilometri pe biciclete pentru a-i incuraja pe copiii din casele de tip familial Sf. Nicolae din Suceava si Sf. Gabriel din Popesti Leordeni sa isi continue studiile.

Startul aventurii pe doua roti s-a dat pe 29 aprilie, din fata Parlamentului britanic. Dupa 2907 kilometri parcursi in 37 de zile,  tinerii au ajuns in fata Parlamentului de la Bucuresti.

"Eu ma gandeam de multa vreme la o aventura care sa ma scoata din zona de confort, iar prin aceasta excursie pot combina ideea de aventura cu mersul pe bicicleta, unul dintre hobby-urile mele", a marturisit Silviu Chirila.

"Imi place sa calatoresc, sa ma plimb si sa vad peisaje putin atinse de om. In acelasi timp sunt adept al provocarilor personale. Cand Silviu a propus excursia, nu am avut cum sa refuz si in secunda doi deja ne planificam traseul", a spus Alex M. Alexandrescu.


Cei doi romani si-au facut un traseu care trece prin orasele Bruges, Rotterdam, Dusseldorf, Frankfurt, Viena, Bratislava, Budapesta, Timisoara, Craiova si Bucuresti.

Ideea a gasit ecou in inimile multor donatori care au decis sa le sprijine initiativa. Pana acum au strans prin crowdfunding 2000 de lire. Tinerii isi finanteaza singuri aceasta aventura, astfel incat toti banii donati ajung direct la FundaTia FARA.

Inainte de plecare, Silviu s-a intalnit cu Iuliana Patrascan (Lapadat) o tanara care a crescut in casa Sf. Gabriel, iar acum locuieste alaturi de sotul si bebelusul ei la Londra. Iuliana a fost printre primii copii intrati in casa de tip familial la deschiderea acesteia in 1999. De asemenea, a fost si prima absolventa de facultate din Casa Sf. Gabriel si serveste adesea drept exemplu pentru copiii mai mici din casa. Iuliana i-a povestit importanta Fundatiei FARA in viata ei.

Silviu Chirila a studiat din 2010 la Universitatea din Southampton, facultatea de Inginerie Electronica. In prezent este programator la compania McLaren.

Alexandru este in Anglia din 2011. A venit aici pentru a studia la Universitatea din Manchester, management international cu specializare in studii americane. In decembrie a absolvit masteratul in analiza economica si strategie. Recent a infiintat un startup cu alti trei prieteni.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies