Campanie inedita pe Facebook. Cativa tineri au reusit sa stranga sute de carti pentru elevii unor scoli fara biblioteci

Campanie inedita pe Facebook. Cativa tineri au reusit sa stranga sute de carti pentru elevii unor scoli fara biblioteci
Data publicarii: 02 Decembrie 2014
Data actualizare: 02 Decembrie 2014
Copiii din mediul rural vor avea biblioteci datorita unor tineri inimosi din Timisoara care au organizat o campanie inedita pe Facebook.

Ei fac apel la toti cei care vor sa le doneze carti copiilor si au reusit sa stranga pana acum sute de volume, care au pornit spre destinatari.

Sala goala din Scoala cu Clasele 1-8, din satul Berini, judetul Timis, va fi plina de carti pe care cei 50 de copii care invata aici le vor putea citi cand vor dori. Adriana si Sara sunt clasa a 4-a, iar Denisa a 3-a si rasfoiesc incantate cartile care au ajuns la ele.

Incantate de initiativa sunt si cadrele didactice din scoli, care spun ca le vor fi extrem de utile celor mici.

Dragan Elena, invatatoare: "Pentru ei sunt in mod special necesare, pentru ca au foarte putine, aici in scoala nu exista prea multe, acasa nu au".

Initiativa apartine unor tineri arhitecti si membri ai unui ONG. Au lansat anuntul pe Facebook catre cei care doresc sa doneze carti copiilor de la sate. Apoi au cautat localitati in care nu exista biblioteci si s-au apucat de treaba.

Liana Costea, organizator: "Am pornit de la o idee de a face o biblioteca pentru copii, unde este nevoie, si atunci am inceput sa cautam satele unde nu exista biblioteca".

Alexandru MiSvinschi, organizator: "Eu nu stiu intr-un sat in care nu exista o mica biblioteca intr-o scoala cum ar putea copiii aia sa citeasca ceva pe vara sau lecturi suplimentare cu care noi ne-am pornit noi imaginatia".

Toti cei care au carti de donat si vor sa se alature campaniei o pot face pe pagina de Facebook: "Biblioteca pentru un sat din Banat".

Organizatorii stabilesc un punct de colectare in fiecare oras, conform StirileProTV.ro.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!