Ce se intampla la Castelul Bran in acest weekend! Vizitatorii vor fi martorii unui tur unic:

Ce se intampla la Castelul Bran in acest weekend! Vizitatorii vor fi martorii unui tur unic:
Data: 13 Mai 2015
Castelul Bran poate fi vizitat sâmbătă, în Noaptea Muzeelor, în regim de gratuitate, începând cu ora 20.00 şi până la miezul nopţii, informează Administraţia obiectivului turistic 

"Vizitatorii vor fi martorii unui tur unic, întunericul nopţii, lumina lunii şi a stelelor sporind atmosfera specială care învăluie zidurile reci ale Castelului Bran. De altfel, la lumina difuză a lumânărilor, doi virtuozi ai viorii şi ai acordeonului vor acompania paşii vizitatorilor prin edificiul care nu demult era unul dintre cele mai îndrăgite reşedinţe de vară ale Reginei Maria, dar şi un loc de refugiu al legendarului Conte Dracula", se arată în comunicatul de presă. 

Castelul Bran s-a alăturat evenimentului Noaptea Muzeelor în urmă cu patru ani. În acest timp, numărul oaspeţilor nocturni a depăşit cifra 1000, valoare record pentru mediul rural, unde se află amplasat Castelul Bran. 

CITESTE SI : O romanca a facut in primul an 60,000 de euro din torturi si prajituri "haute couture": Uite cat castiga acum dupa 4 ani

"Aşa cum am obişnuit publicul, în fiecare an marcăm momentul cu diferite activităţi culturale, derulate de obicei în Sala de Muzică Regina Maria", potrivit comunicatului de presă. 

Castelul Bran este cel mai căutat obiectiv turistic din judeţul Braşov, anul trecut numărul vizitatorilor care i-au trecut pragul fiind de peste 500.000

Cum a fost transformat Castelul Bran dintr-o ruina intr-o fabrica de bani. E pe 2 in topul Forbes

In vreme ce multe conace si proprietati medievale din Transilvania sau din vechiul Regat sunt lasate in paragina, iata ca un castel care a intrat in proprietate privata a devenit o afacere cu profit sclipitor.

Ne referim la vestitul Bran, retrocedat mostenitorilor Reginei Maria. In urma cu 3 ani, cladirea era neingrijita si putini turisti ii calcau pragul. Renovat si administrat cu talent, acum aduce incasari de peste un milion de euro, inclusiv din nunti si cumetrii.
Cand au intrat in castelul Bran, adevaratii proprietari au simtit ca-i lasa puterile: stiau, din fotografii de familie, cum arata in vremurile de glorie. L-au gasit insa aproape devastat.
"Am primit doar ziduri, un castel foarte foarte frumos cu fire care atarnau din tavan. Iar oamenii care au venit in vizita in acea zi, din zona, au zis ca il vom face frumos din nou, il vom face frumos din nou. Asta inseamna totul" spune Emanuela de Habsburg.
"Am preluat un castel jefuit, un castel caruia i s-a rapit chiar si demnitatea. Ploua in castel in siroaie" spune si Lia Doru Trandafir, administrator Castelul Bran.

Citeste si: A crescut pe strazi si a vandut ziare ca sa aiba ce manca. Acum are o avere de 3 miliarde de dolari

Incurajati de prieteni si sfatuiti de arhitecti buni, cu experienta in renovarea proprietatilor germane sau franceze, noii proprietari s-au pus pe treaba.

Reteta succesului a venit imediat dupa ce castelul a fost remobilat, in spiritul epocii. Pe langa vizitatorii obisnuiti, contra cost, oaspetii au putut sa-si organizeze aici evenimente speciale, cum ar fi nunta. Pretul este de 20.000 de euro.
Zilnic, aproximativ 5000 de turisti trec pragul proprietatii. Un bilet costa 25 de lei pentru un adult. Taxa de filmare este de 20 de lei. Iar la iesire, multi se opresc in libraria castelului, cu albume despre Bran sau diverse carti in engleza, aduse special pentru straini, dar si cu vinuri, obiecte de artizanat sau produse bio. Toate acestea rotunjesc incasarile.

Graficul de profit anual l-ar face invidios pe orice manager de top din lume. Iata de ce Castelul Bran, evaluat azi la 140 de milioane de dolari, a ajuns pe locul doi in clasamentul Forbes pentru cele mai scumpe proprietati din lume.
Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO