Cristian Mungiu, ales presedinte al juriului la Festivalul de Film de la Cannes

Cristian Mungiu, ales presedinte al juriului la Festivalul de Film de la Cannes
Data: 31 Martie 2017
Cristian Mungiu va prezida juriul sectiunii Cinéfondation si de scurtmetraje la cea de-a 70-a editie a Festivalului de Film de la Cannes.

Dupa ce a facut parte din juriul competitiei oficiale din 2013, prezidat de Steven Spielberg, regizorul, scenaristul si producatorul roman Cristian Mungiu va calca pe urmele altor cineasti celebri, precum Naomi Kawase, Abderrahmane Sissako, Abbas Kiarostami si Jane Campion, care au ocupat aceasta functie la editiile anterioare ale festivalului.

Cristian Mungiu este primul regizor roman care a castigat trofeul Palme d’Or pentru lungmetraj, la editia din 2007 a Festivalului de Film de la Cannes, cu pelicula ”4 luni, 3 saptamani si 2 zile”.

In 2012, la Festivalul de Film de la Cannes, Cristian a primit trofeul pentru cel mai bun scenariu, pentru povestea filmului ”Dupa dealuri”, care a primit si premiul de interpretare feminina, atribuit actritelor Cosmina Stratan si Cristina Flutur.

De asemenea, este primul cineast din Romania care a fost invitat sa faca parte din juriul competitiei oficiale de la Cannes, la editia din 2013. Juriul din acel an a fost prezidat de regizorul Steven Spielberg.

Cristian Mungiu a castigat premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes in 2016 cu filmul ”Bacalaureat”.

In iunie 2016, regizorul Cristian Mungiu a fost invitat sa faca parte din randul membrilor cu drept de vot ai Academiei de film americane, institutia care decerneaza in fiecare an premiile Oscar.
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO