Cursuri gratuite de franceza pentru cei pe care limba ii tine departe de copiii lor. "Prima data mi-am folosit mainile"

Cursuri gratuite de franceza pentru cei pe care limba ii tine departe de copiii lor. Prima data mi-am folosit mainile
Data publicarii: 31 Martie 2015
Data actualizare: 31 Martie 2015
Omul cat traieste invata - spune o zicala pe care si-au amintit-o cativa pensionari din Galati, cand s-au apucat de cursuri de franceza.

Unii dintre varstnici sunt pasionati de cultura Frantei, altii vor sa poata comunica usor cu toti cei din jur, atunci cind isi viziteaza rudele stabilite in strainatate. La asociatia locala a pensionarilor, cursurile sunt gratuite, iar amatorii pot opta si pentru lectii de germana sau engleza.

Printre pensionarii din Galati sunt multi dornici sa invete franceza. Se intalnesc saptamanal la curs si dovada ca ei chiar invata este aceasta doamna, care vorbeste deja fluent franceza. "Ma numesc Mariana Lupu. Vin la aceste cursuri pentru ca fiul meu locuieste la Bruxelles si, cand merg la el, vreau sa vorbesc franceza cu toata lumea".

Prima data nu am stiut si de asta m-am si apucat pentru ca a fost o catrastofa sa nu stiu. Mi-am folosit mainile.", spune o doamna ai carei copii sunt plecati de 5 ani, iar acum spera ca-i va fi mai usor sa ii revada.

Profesor le este tot un pensionar, care insa - de-a lungul vietii - n-a avut nicio legatura cu catedra si elevii. A fost militar, si dupa ce a obtinut atestatul de traducator, a vrut sa impartaseasca si cu altii ce stie. Si o face voluntar! Simpaticul domn a marturisit cu tristete ca Franta este iubirea lui, pe care n-a vazut-o niciodata. "Legatura o am doar din carti, n-am reusit sa ajung in Franta. Am vrut, excursia in care am vrut eu sa merg s-a anulat si a ramas un vis".

In cadrul aceleiasi asociatii de pensionari din Galati se mai tin cursuri de germana si engleza, dar si de nutritite. Cei care vor sa-si schimbe look-ul pot merge la salonul de coafura, iar cand ii dor oasele - la fizioterapie. Si toate acestea, fara sa plateasca un ban.

Sursa: Strile ProTV
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies