Fotograful roman care a uluit SUA. Povestea din spatele celor doua ipostaze in care au fost pozati oameni ai strazii

Fotograful roman care a uluit SUA. Povestea din spatele celor doua ipostaze in care au fost pozati oameni ai strazii
Citeste mai mult despre: fotograf, ipostaze, SUA,
Data: 07 Septembrie 2016
Mai multe fotografii emotionante facute de un tanar roman au uluit America, iar proiectul sau a aparut in publicatii celebre precum ''Huffington Post''.

Imaginile surprind oameni ai strazii, transformati in ceea ce isi doreau sa devina cand erau mici si ne vorbesc despre destine ratate. Puteau fi medici, politisti sau artisti, insa au ajuns la marginea societatii. Horia Manolache studiaza la San Francisco si spera ca prin arta sa schimbe mentalitati.

"Print si cersetor", proiectul lui Horia Manolache, a pornit ca o tema de scoala in San Francisco, acolo unde romanul studiaza Artele frumoase. In 2015, in orasul american erau peste 7.000 de oameni ai strazii.

Horia Manolache: "Impreuna cu sotia mea ne-am gandit cum ar fi sa forografiem oameni celebri sau oameni de succes ca fiind oamenii strazii si pentru ca varianta asta nu a mers, pana la urma am inversat."

Asa a inceput sa fotografieze, rand pe rand, oameni sarmani, dar si povestile lor. I-a luat de pe strada si i-a dus in studioul foto, unde acestia si-au trait pentru o clipa visul din copilarie.

De exemplu, pe Max, un fost veteran al razboaielor din Vietnam si Golf, care si-ar fi dorit sa devina miner. Traumatizat dupa 43 de ani de viata dedicata armatei, a devenit alcoolic si a abandonat tot ce avea.

Sau pe Tammy, o mama lasata fara copii si uitata de familie.

Horia Manolache: "Avand probleme cu alcoolul, pe unii oameni trebuia sa ii iau din pripa asa, sa-i fotografiez inainte sa bea."

Asa s-au ratat si povestile unor posibili politisti, militari sau cercetatori. Viata i-a adus insa acolo unde nu si-ar fi dorit nimeni.

Horia Manolache: "Ce mi se pare frumos e ca oamenii care n-au de pierdut nimic sunt mult mai buni cu ceilalti oameni, asta mi se pare asa ca o regula generala. Altfel, ce sa zic, au fost oameni care imi povesteau ca nu mai fusesera intr-un lift de ani de zile sau ca mamele isi feresc copiii atunci cand intra la o toaleta publica."

Seria de fotografii a fost prezentata acum cateva zile in publicatia Huffington Post si a devenit celebra pe internet. Alaturi de un scriitor din San Francisco, Horia strange acum bani pentru tiparirea unei carti cu aceste fotografii si cu povesti asemanatoare. O parte din bani vor merge chiar catre oamenii strazii.

Puteti vedea fotografiile pe site-ul horiamanolache.com.

FULLSCREEN
Fotograful roman care a uluit SUA. Povestea din spatele celor doua ipostaze in care au fost pozati oameni ai strazii
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO