National Geographic: Maramuresul, inclus intre cele mai frumoase 20 de destinatii de vizitat in 2015

National Geographic: Maramuresul, inclus intre cele mai frumoase 20 de destinatii de vizitat in 2015
Citeste mai mult despre: Maramures, 2015, destinatii, Fii de Romania,
Data publicarii: 28 Noiembrie 2014
Data actualizare: 28 Noiembrie 2014
National Geographic Traveler a realizat recent un Top 20 al celor mai frumoase locuri de vizitat in noul an, in care este prezentata si o destinatie turistica din Romania, respectiv Maramures, potrivit travel.nationalgeographic.com.

Regiunea Maramuresului este caracterizata de National Geographic Traveler drept "Neinfricata lume veche".

In istoricul tinut al Maramuresului continua sa fie practicate traditii milenare, uitate de mult timp in Europa. "Vacilor mele nu le place iarba care este taiata cu cositoarea. Prefera gustul curat al ierbii taiate cu coasa", a declarat Ion Pop, din comuna maramureseana Botiza, citat de National Geographic Traveler.

"Splendoarea nu se regaseste numai in iarba", comenteaza National Geographic Traveler, parafrazand titlul celebrului film "Splendoare in iarba".

Precizand ca este situat in nord-vestul Romaniei, cunoscuta revista de calatorii insista asupra faptului ca viata in Maramures continua sa fie traita in functie de anotimpuri, vreme si traditii.

In plus, National Geographic Traveler aminteste de faptul ca Maramuresul este considerat "tara lemnului". Uneltele folosite de oameni in gospodariile lor sunt fabricate din lemn, iar portile de la intrarea in aceste gospodarii sunt realizate tot din lemn in care sunt cioplite decoratiuni seculare.

Bisericile de lemn din Maramures, inscrise in patrimoniul mondial UNESCO, spun "povesti despre credinta si glorie, despre sfinti si pacatosi, despre crima si pedeapsa", care se desprind din picturile ce decoreaza peretii de lemn ai acestor lacasuri de cult.

Printre principalele atractii ale Maramuresului enumerate de National Geographic Traveler se numara si Cimitirul Vesel din localitatea Sapanta, care este faimos pentru crucile viu colorate pe care sunt scrise epitafuri insolite.

Citeste mai multe pe mediafax.ro!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!